Intelligent Algorithms: Finka's productiviteit naar een hoger niveau tillen

IIVO

 

Finka Ahuehuetes S.A. de C.V., beter bekend als "Finka" is een toonaangevend bedrijf in de gespecialiseerde kassenteelt van tomaten en komkommers in de staat Querétaro, Mexico. Het bedrijf stond voor een gemeenschappelijke uitdaging in de landbouw: de productie verhogen zonder de kosten en de gebruikte middelen te verhogen. De oplossing kwam in de vorm van Hoogendoorn's systeem, IIVO.

De integratie van IIVO in de kassen van Finka San Antonio zorgde voor een efficiëntere bewaking en controle van de productie. In 2022 kwam er echter een keerpunt met de kleine introductie van Hoogendoorns Intelligent Algoritms, de nieuwste functie van IIVO.

Het bedrijf besloot deze krachtige software te implementeren, waardoor telers de door de gewassen gegenereerde gegevens continu kunnen monitoren en analyseren, en realtime informatie en praktische aanbevelingen krijgen die hen helpen weloverwogen beslissingen te nemen en daardoor betere resultaten te behalen.

Finka heeft het meest geprofiteerd van de flexibiliteit van IIVO om verschillende strategieën aan te passen aan de doelstellingen van de teler.

 

 

Finka is erin geslaagd zijn productie met meer dan 25% te verhogen ten opzichte van zijn andere locaties en heeft zijn gas- en elektriciteitskosten aanzienlijk verlaagd.

Darek Blajer, Junior Grower van Finka, heeft de directe voordelen van Intelligent Algoritms gezien. Zoals hij zegt: "Intelligent Algorithms zijn in staat om, door bepaalde gedragsparameters in te stellen, beslissingen te nemen op basis van multivariabele berekeningen. Deze Intelligent Algorithms kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om de verwarming beter te benutten, de ventilatie-efficiëntie te verbeteren en het gebruik van schermen te optimaliseren. Dit helpt ons om dingen op een efficiëntere manier te doen, elke dag weer."

 

 

De integratie van IIVO en Hoogendoorn's Intelligent Algorithms is een geweldig hulpmiddel gebleken om de productiviteit van Finka naar een hoger niveau te tillen, waardoor zij hun productie kunnen verhogen, de kwaliteit van hun gewassen kunnen verbeteren en tegelijkertijd hun middelen optimaal kunnen benutten.

 

Sitemap