Principes van Plant Empowerment

 

Aan de basis van IIVO liggen de principes van Growing by Plant Empowerment (GPE): een unieke teeltmethode die plantenfysiologie en natuurkunde combineert, wat resulteert in hogere opbrengsten en kwaliteitsgewassen. Volgens de principes van Plant Empowerment wordt de groei van gewassen bepaald door de drie plantbalansen: de energiebalans, de waterbalans en de assimilatiebalans. Plant Empowerment is de routekaart naar een duurzame toekomst voor de tuinbouw.

Growing by Plant Empowerment (GPE) ondersteunt de plant bij het in evenwicht houden van de drie plantbalansen. Zo worden onze planten in staat gesteld sterk, gezond en weerbaar te worden. Dit resulteert in efficiënt gebruik van water, meststoffen, CO2 en energie, en daarmee in een hogere productie en kwaliteit. Hoogendoorn is een trotse founding partner van de Plant Empowerment Foundation.

 

Meer over Plant Empowerment

 

PLANT EMPOWERMENT

PLANT EMPOWERMENT

'Plant Empowerment' - wat is dat precies? Wij geloven dat dit de manier is om optimale gewasresultaten te behalen, met minder middelen en met minimale emissies. Het is dus een duurzame oplossing voor de enorme uitdaging om de groeiende wereldbevolking te voeden. En deze oplossing is geleverd door de natuur zelf! Plant Empowerment is "een geïntegreerde aanpak voor het duurzaam telen van gewassen in kassen door het plantenevenwicht te ondersteunen". Natuurlijke plantkracht wordt bevorderd dankzij het creëren van optimale groeiomstandigheden, zowel bovengronds als in de wortelzone. Dit vormt het uitgangspunt van deze aanpak.

Meer informatie over Plant Empowerment?

 

Wanneer Plant Empowerment wordt ondersteund door nieuwe technologie, zijn de telers de winnaars

 

Plant Empowerment in de praktijk

Sitemap