Nieuwste kastechnologieën op Quebecse bodem

IIVO

Nu de glastuinbouw in Quebec snel groeit, is er in deze tijd dringend behoefte aan kunstmatige intelligentie (AI). Arbeidstekorten en de noodzaak om complexe besturingssituaties eenvoudiger en autonomer te maken, de uitdagingen van zelfvoorziening en de noodzaak om duurzame landbouwpraktijken te implementeren zijn slechts enkele dagelijkse uitdagingen, die steeds groter worden.

Een paar maanden geleden opende Cytech Corbin zijn eigen demonstratiekas Brillo. Hoewel deze hightechkas klein van formaat is, bevat hij kunstmatige intelligentie (AI). Het in Quebec, Canada, gevestigde bedrijf is onlangs ook partner geworden van Hoogendoorn Growth Management. De opening van deze kas markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van kennis op het gebied van technologieën zoals AI en zal helpen bij het aanpakken van uitdagingen waar we vandaag de dag voor staan.

 

 

De kas is uitgerust met een semi-gesloten ventilatiesysteem, wordt verwarmd door elektriciteit en draait uitsluitend op software van IIVO en LetsGrow.com. Onderdeel van de strategie van de provincie Quebec is het streven naar meer zelfvoorziening op het gebied van voedsel. Cytech Corbin ziet zichzelf als een van de belangrijkste bedrijven die zich richt op het leveren van de middelen aan telers om duurzame gewassen van hoge kwaliteit te telen. Op basis van data neemt het IIVO samen met LetsGrow.com sturingsbeslissingen voor telers. Op deze manier kunnen telers zich concentreren op hun teeltstrategie in plaats van op de dagelijkse veranderingen van de instellingen.

 

Denis Lavoie, aandeelhouder van Cytech Corbin, noemt de kas "de meest technologisch uitgeruste kas die momenteel op de markt is in Quebec" en "de beste op het gebied van controle, ventilatie en automatisering". Lavoie geeft ook aan dat het besturingssysteem state-of-the-art is. "Uiteindelijk gaan deze kassen volledig autonoom werken. Het zal alleen het mechanische werk moeten doen." Met telers die hun oogst de komende jaren zien verdubbelen, "zijn de resultaten gewoon ongelooflijk. Het gaat verder dan we dachten."

 

Het concept van data gedreven telen is een drijvende kracht achter dit project. Samen met de betrokkenheid van erkende partners in het veld is dit de eerste stap om aan de huidige behoeften te voldoen en het leven in de kas gemakkelijker te maken voor glastuinders. Cytech Corbin drukt ook uit dat ze geïnspireerd zijn door de filosofie van "Plant Empowerment", die de teler zal helpen om productieve, winstgevende en hoogwaardige gewassen te realiseren, ongeacht de grootte van de kas van de teler.

Sitemap