Met Connected Screening 2.0 een beter inzicht in vocht- en energiebalans

Met Connected Screening 2.0 een beter inzicht in vocht- en energiebalans

Controlling your climate by connecting knowledge

Connected Screening koppelt de geavanceerde Hoogendoorn iSii software met de grote verscheidenheid aan schermtypen van Svensson en biedt daarmee totale controle over de mate van energiebesparing, vochtafvoer en lichttransmissie. Het laat zien hoeveel vocht er kan worden afgevoerd via het scherm en hoe de plantkwaliteit kan worden verbeterd bij het gebruik van meer schermen.

In 2016 werd Connected Screening geïntroduceerd, maar de eerste versie werkte tot nu toe slechts met één klimaatscherm, terwijl twee of meer schermen tegenwoordig de standaard is. De nieuwe versie 2.0 is nu beschikbaar en werkt ook met twee klimaatschermen. De upgrade is onderdeel van de nieuwe Hoogendoorn iSii software versie en zal dit jaar bij gebruikers van een klimaatcomputer Hoogendoorn Growth Management worden uitgerold.

Meer inzicht

Connected Screening laat in een gepersonaliseerde kasvisualisatie zien wat het actuele vochttransport is van het Svensson klimaatscherm en daarnaast ook de actuele energiebesparing en lichtdoorlatendheid van het scherm. De module laat mooi zien hoeveel vocht je kunt afvoeren via het scherm en hoe je de plantkwaliteit kunt verbeteren als je meer schermen inzet. Daarnaast laat het goed zien wanneer je een klimaatscherm dicht moet laten en eerst moet gaan ventileren boven het scherm. In de zomer berekent Connected Screening hoeveel licht er op het gewas valt met het klimaatscherm open en met het klimaatscherm gesloten.

 

Klimaat verbeteren

Connected Screening is een unieke samenwerking tussen Hoogendoorn en Svensson die door kennisdeling en innovatie direct alle voordelen biedt van Plant Empowerment. Het resultaat is een gezond gewas met een hogere opbrengst tegen lagere energiekosten. Dankzij Connected Screening kunnen telers beter onderbouwd meer schermuren maken met behoud van plantkwaliteit met als resultaat meer inzicht en een beter klimaat.

Bezoek www.connectedscreening.com voor meer informatie.

Sitemap