De kas van 12.000 vierkante meter

Hoogendoorn Growth Management is trots te kunnen meedelen dat onze partner Rufepa TECNOAGRO een kas van meer dan 12.000 vierkante meter heeft gerealiseerd in Sharjah, de Verenigde Arabische Emiraten. De faciliteit werd gebouwd in opdracht van Zijne Hoogheid Sjeik Dr. Sultan bin Muhammad Al Qasimi, lid van de Hoge Raad en Heerser van Sharjah. De Minister van Landbouw van Murcia, Spanje, Antonio Luengo, opende officieel de kas. Onze collega’s Fouad Ababou en Angela Barendregt bezochten het unieke gebouw voorafgaand aan de feestelijke opening. Zij kregen de kans om getuige te zijn van de teelt van de eerste tomatenplanten en het gebruik van onze geïnstalleerde procescomputer.

De kas heeft een dak van polycarbonaat met cellenstructuur, bestaande uit twee teeltsectoren die van elkaar gescheiden zijn door een met gaas bedekte gang (waar de lucht wordt opgevangen voor het koelsysteem) en een dienstruimte voor de ondersteunende apparatuur, bestaande uit een buisstructuur en een dak van sandwichpanelen. Het hele systeem wordt bestuurd door onze procescomputer. De aanzuigkasten die de temperatuur en de relatieve vochtigheid meten, zijn in elke sector aangesloten, evenals de sensoren van het weerstation dat de zonnestraling van buiten en de windsnelheid en -richting meet. De procescomputer kan proactief het plaatselijke klimaat regelen.

 

 

 

Fouad Ababou (Area Manager Sales bij Hoogendoorn), met onze meetbox.

Het project heeft tot doel ontwikkelings- en landbouwgemeenschappen te creëren en biologische landbouwproducten van hoge kwaliteit te produceren, en zal het mogelijk maken het hoofd te bieden aan de huidige uitdagingen, zoals waterschaarste. Het belang van kassen wordt benadrukt als “een van de belangrijkste moderne technologieën die erin geslaagd zijn geschikte groeiomstandigheden te creëren, gewassen te beschermen tegen weersschommelingen en plagen, en te helpen verschillende soorten landbouwproducten in overvloed en buiten het seizoen te produceren”.

Tijdens de opening verklaarde Antonio Luengo “trots te zijn dat onze innoverende technologie voor irrigatiewaterbeheer een doeltreffende oplossing biedt in extreme situaties van waterschaarste. Het is de beste stimulans om te blijven investeren in modernisering en technologie”.

 

Angela Luijten (Projectmanager International Business & Strategy bij Hoogendoorn) bij de kassenfaciliteit, samen met de Hoogendoorn meetbox.

Sitemap