Ted van den Akker - Senior Project Engineer

"In de tuinbouw is er sprake van continue verandering en wij als automatiseerder krijgen volop de kans om hierin mee te gaan."

Voordat ik bij Hoogendoorn kwam heb ik bij mijn vader in de Centrale verwarming gewerkt (hij deed tuinbouw en woningen), daarna heb ik samen met mijn moeder een kwekerij gerund (mini-anjers). Nadat we deze hadden verkocht heb ik nog een tijdje bij een chrysantenkweker gewerkt als assistent bedrijfsleider.
Ik zag op een gegeven moment een advertentie van Hoogendoorn waarin om een Servicemonteur werd gevraagd. Het hoofdkantoor zat toen nog in ’s-Gravenzande (Franklinstraat) waar ik in juli 1996 werd aangenomen.

De automatisering binnen Hoogendoorn (Henk Hoogendoorn) leverde op dat moment Vitaco’s uit, die geïnstalleerd, inbedrijf-genomen en ondersteund moesten worden. Daarnaast moest ik ook wel eens naar een Saco-klant voor uitbreidingen of storingen. We hadden toen binnen Hoogendoorn een eigen installatieteam, hiermee werkten we nauw samen. Kort na mijn in dienst treden kwam de Economic uit en gingen we binnen Hoogendoorn meer werk maken van export.

Ik vind vooral de afwisseling in mijn werkzaamheden het leukste aan mijn baan. Grote en kleine projecten, van Economic tot aan IIVO. Korte lijntjes met Research & Development ten behoeve van het verbeteren van onze producten. Nieuwe projecten met “specials” uitdenken en uiteindelijk ook zien werken.

In de tuinbouw is er sprake van continue verandering en wij als automatiseerder (het hart van de tuin) krijgen volop de kans om hierin mee te gaan. Je leert iedere dag weer bij. Dit maakt het werk uitdagend en dus ook afwisselend.

De organisatiecultuur binnen Hoogendoorn is niet al te strak geregeld, je krijgt behoorlijk veel vrijheid om je werk naar eigen inzicht in te delen. Het ‘we moeten het samen doen’ gevoel is ook sterk aanwezig.

Het contact met de collega’s is goed.  Je zit regelmatig samen bij klanten, soms ook in het buitenland. Ik ben wel eens gaan golfen met collega’s, ik ben op feestjes geweest van collega’s, maar ook op begrafenissen.

Ik ben eind-2019 een tijdje, vanwege ziekte, er uit geweest. Ik heb me toen heel erg gesteund gevoeld door diverse collega’s.

Ik ben het meest trots op de IIVO lancering. Dat is toch iets geweest waar we met z’n allen een tijd aan hebben gewerkt. Heb hier zelf ook de nodige steentjes aan bijgedragen.

Sitemap