Slimme kasaansturing met IIVO

IIVO

Op 8 oktober 2020 heeft Hoogendoorn Growth Management een exclusief lanceringsevenement georganiseerd om haar grootste innovatie tot op heden te introduceren: IIVO. Niet gewoon een nieuwe alles-in-één procescomputer, maar veel meer dan dat. IIVO is een ‘next level’ klimaatcomputer.

Intelligente klimaatsturing
IIVO’s intelligente klimaatsturing stelt u in staat proactief te reageren op te verwachten veranderingen en verzekert u van het meest optimale groeiklimaat. IIVO zet zijn voorspellende krachten in om de ideale klimaatcondities voor uw gewas te realiseren door het combineren van door sensoren gegenereerde data, weersvoorspellingen en geleerde lessen uit het verleden. Het systeem reageert proactief om een stabiel en uniform groeiklimaat te behouden, waarmee maximale opbrengsten en gewaskwaliteit worden gerealiseerd. U bent hiermee ook verzekerd van het efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen.

IIVO ervaringen: Schenkeveld
Familiebedrijf Schenkeveld werkt al met IIVO in haar tomatenkassen. Richard Schenkeveld, Algemeen Directeur: ‘Als bedrijf nemen wij deel aan de Champions League onder de tomatentelers. Hoogendoorn past goed in dit plaatje.” Bekijk de video en kom meer te weten over de ervaringen van Schenkeveld met IIVO.

 

Sterk watermanagement
Om te kunnen groeien hebben planten regelmatig water en een constante levering van voedingsstoffen nodig. IIVO’s ‘slepen en neerzetten’-functionaliteiten maken het mogelijk om gemakkelijk instellingen te creëren en uw irrigatiestrategie te beheren. U kunt hierbij gebruik maken van de door u gewenste startcondities. Irrigatiecycli kunt u per kraan starten gebaseerd op tijd, straling, substraatgewicht, waterinhoud en drainpercentage. De condities van het water worden gebalanceerd en gemanaged door geïntegreerde sensoren. Hierdoor ontvangen uw planten exact de hoeveelheid water en de voedingsstoffen die zij nodig hebben. Dit resulteert in een mogelijke vermindering van het watergebruik.

Slim energiemanagement
IIVO’s geavanceerde energiemanagement zorgt voor een stabiele regulering van energiebronnen in uw kas. Het systeem is gemakkelijk te integreren met energiebronnen zoals boilers, warmtekrachtkoppeling (WKK), biomassa, thermische energie, zonne-energie en windenergie. Dit zorgt voor het meest efficiënte gebruik van verwarming en CO₂ naar de specifieke energiebehoeften van uw gewas.

IIVO ervaringen: Great Northern Hydroponics & Cosmic Plants
Great Northern Hydroponics teelt tomaten op 30 hectare in Kingsville Ontario (Canada). IIVO heeft Guido van het Hof en zijn team in staat gesteld de Data Driven Growing strategie en de Plant Empowerment methode te implementeren binnen het bedrijf. Bij Cosmic Plants Inc. worden orchideeën geteeld op twee locaties. Neil van Steekelenburg: “Toen ik zag hoe IIVO werkt, was ik gelijk erg enthousiast. Ik wist gelijk dat ik dit systeem ook voor de andere locatie moest hebben.” Bekijk de video en kom meer te weten over de ervaringen van Great Northern Hydroponics en Cosmic Plants met IIVO.

 

Complexiteit vereenvoudigt
De gebruiksvriendelijke interface verzekert het gebruiksgemak van IIVO. Zelfs tijdens het bedienen van de meest complexe systemen. Naast lokale bediening is het mogelijk het system online te bedienen. Hierdoor is de bediening extreem snel. Met IIVO Remote kunt u al uw locaties nog gemakkelijker en efficiënter aansturen, met elk apparaat van uw keuze. Waar ter wereld u op dat moment ook bent. Uw instellingen worden veilig opgeslagen in de Cloud, met tot aan onbeperkte dataopslag. Automatische back-ups worden gemaakt voor de continuïteit en u kunt zelfs uw systeem updaten via uw Internet verbinding.

IIVO introductie actie
Heeft IIVO uw interesse gewekt? Bestel uw nieuwe IIVO systeem in 2020 en krijg een gratis Ipad AIR erbij! Op deze manier kunt u direct met IIVO Remote aan de slag en uw kas aansturen vanaf elke plek ter wereld.

Sitemap