Rocket Farms

iSii

"Ik heb Hoogendoorn aanbevolen aan anderen en ik ben dit zeker van plan te blijven doen. Zeker op het gebied van service en ondersteuning."

Over Rocket Farms

Rocket Farms behoort tot de top 3 grootste groothandels van binnenplanten, verse kruiden en potplanten in de USA, en tweede grootste in Californië. Zij bezitten meerdere productielocaties verspreid over Half Moon Bay en de Salinas Vallei. Een breed assortiment van eetbare kruiden, fruit en groenten wordt jaarrond geteeld over 70 ha gemengde groeifaciliteiten en worden via detaillisten uit het hele land verkocht.

"Ik heb Hoogendoorn aanbevolen aan anderen en ik ben dit zeker van plan te blijven doen. Zeker op het gebied van service en ondersteuning."

De uitdaging
Corwin Graves, Teeltmanager: “In 2014 waren we op zoek naar een procescomputer die onze 38 klimaatzones met verwarming, ventilatie, schermen, verlichting en meer dan 200 irrigatiekranen kon aansturen. Eén van de vereisten was om de diverse teeltafdelingen met verschillende gewassen te kunnen fijnregelen. Daarbij willen we in onze procesregeling de vrijheid hebben in het uitzetten van onze eigen strategie waarbij we meerdere invloeden voor verschillende factoren kunnen instellen voor een nauwkeurige procesregeling.”

Oplossing & Resultaat
Corwin Graves: “We hadden positieve ervaringen met onze vorige computer, de Hoogendoorn Economic. Dus, in 2015 kochten we de Hoogendoorn next generation iSii procescomputer om klimaat, irrigatie en energie-installaties aan te sturen in één van onze glazen kassen van 10 ha. Het grootste voordeel van iSii vind ik dat we volledige controle hebben over een diversiteit aan parameters in de kas. Er zijn nog geen situaties voorgevallen waarbij iSii niet het juiste klimaat kon realiseren. Op basis van grafieken, overzichten en rapporten optimaliseren we de klimaatinstellingen. De grafieken zelf zijn zeer handig omdat we hiermee meerdere variabelen binnen één gebied kunnen monitoren. Dit is soms nodig om een probleem vast te stellen. Sinds de installatie hebben we een meer uniform klimaat, hebben we de hoeveelheid pathogene schimmels verlaagd en kunnen we minder personeel inzetten. Ik heb Hoogendoorn aanbevolen aan anderen en ik ben dit zeker van plan te blijven doen. Zeker op het gebied van service en ondersteuning. Er is bijna altijd één aanspreekpunt voor verkoop, installatie en technische ondersteuning. Voor het beantwoorden van mijn vragen is er altijd een bekende stem aan de andere kant van de lijn.“

Sitemap