Finka opent 22 hectare duurzame kas in Mexico

IIVO

Het Hoogendoorn Americas team aanwezig bij de opening van Finka San Antonio, een 22 hectare grote duurzame kas. De opening markeert de afronding van de eerste fase van dit grote project.

Finka Ahuehuetes, S.A. de C.V. ("Finka") is een bedrijf dat zich toelegt op de gespecialiseerde teelt van tomaten, komkommers en minikomkommers in high-tech kassen gevestigd in de staat Querétaro, Mexico.

 

Finka werd opgericht in 2007 en begon zijn eerste productiecyclus in 2009. Het bedrijf heeft drie vestigingen in de staat: Finka Ahuehuetes, Finka Incubados en het onlangs geopende Finka San Antonio.

Vanwege de omvang en het belang van dit evenement waren niet alleen internationale leveranciers, klanten en werknemers bij de opening aanwezig, maar ook de gouverneur van de staat Queretaro, Mauricio Kuri Gonzalez. De gouverneur uitte zijn vreugde en opwinding over de opening van dit high-tech project.

 

Mauricio Kuri Gonzalez, gouverneur van de staat Queretaro, was ook aanwezig bij de opening van de kas.

 

De CEO van Finka, Jorge del Toro Chávez, hield een toespraak bij de opening en vertelde dat het bedrijf momenteel meer dan 1.200 werknemers heeft, maar als het project eenmaal op zijn maximale capaciteit is, zal het 3.000 directe banen en meer dan 1.000 indirecte banen opleveren.

Het Finka-team zegt dat het "creativiteit zal blijven stimuleren en nieuwe manieren zal zoeken om dingen te doen, door te streven naar een menselijke visie die onze dagelijkse beslissingen aanstuurt, door verantwoordelijk te zijn voor onze acties en daarvoor verantwoordelijkheid te nemen; door te streven naar congruentie tussen wat we zeggen en wat we doen."

Na de officiële opening kregen alle aanwezigen een rondleiding door alle faciliteiten met een korte uitleg over de werking van de kas en alle nieuwste technologie waarover deze beschikt.

Aanwezigen van de opening kregen een rondleiding door alle faciliteiten van de kas

 

Het IIVO-systeem van Hoogendoorn is verantwoordelijk voor de complete besturing en klimaatbeheersing van de gehele kas. Ook de intelligente besturingen voor Data Driven Growing zijn geïnstalleerd. Met behulp van onze Work-IT arbeidsmanagement software wordt de aansturing van arbeid, productie en voedselveiligheid efficiënter gemaakt. De Work-IT software zal niet alleen op de Finka San Antonio locatie draaien, maar ook op Finka Ahuehuetes en Finka Incubados. Naast IIVO en Work-IT maakt Finka ook gebruik van het platform van LetsGrow.com. Via het Data Driven Growing trainingsprogramma van LetsGrow.com heeft het Finka team deelgenomen aan trainingen op hoog niveau, om het praktische gebruik van de Plant Empowerment principes te verfijnen. Op deze manier wil Finka samen met IIVO hun bedrijf naar een winstgevender en duurzamer pad brengen.

 

 

Sitemap