Beilangzhong Flower Center

iSii

Beilangzhong heeft de Water Footprint gereduceerd door te streven naar perfecte precisie in hun teeltprocessen.

Hoe te reageren op landelijke waterschaarste?

Terwijl vele andere bloemen in koud en herfstachtig weer afsterven, floreren de chrysanten. Deze herfstbloemen vormen de basis van de Chinese kunst en vertegenwoordigen hierin één van de vier seizoenen. Bij het Beilangzhong Flower Center vormt de brede variëteit aan chrysanten een schilderachtig tafereel. Met dit uitgebreide pallet aan kleuren en de enorme variëteit van vormen en maten voorziet Beilangzhong de Chinese en Russische markt van een elegante selectie van duurzame kunst.

In gebieden met een beperkt grondwater niveau en een gestage afname van de regenval, is het belangrijk om waterbesparingen op te nemen in het teeltproces. Ten behoeve van maatschappelijke voordelen, ging Beilangzhong de uitdaging aan om te reageren op de landelijke waterschaarste. Uiteindelijk heeft de organisatie de Water Footprint gereduceerd door te streven naar perfecte precisie in hun teeltprocessen. Tegenwoordig, creëert de organisatie het bewustzijn bij andere lokale telers omtrent efficiënte processen, verhoogde productiekwaliteit en de reductie van hulpbronnen. Daarbij functioneert het 3ha demonstratieproject als etalage voor de continue ontwikkeling van geavanceerde tuinbouwtechnologie en automatiseringstechnieken.

Bovendien is het behouden van groeifactoren in de kas van groot belang om de bloementeelt te optimaliseren. Meer weten? In onderstaande video beschrijft Niu Xiafong van Beilangzhong de reis van het Flower Centre voor de optimalisatie van de productieprocessen, in hun onderzoek naar: Hoe kunnen we jaarrond chrysanten leveren met de inzet van zo min mogelijk hulpmiddelen?

 

Welke zorg behoeven chrysanten?
De chrysant is een prachtige bloem voor de decoratie van je huis en een geliefd product in China. Met de juiste verzorgingstips blijven de bloemen tot twee weken mooi:

Voor Chrysanten is het belangrijk dat zij worden voorzien van kraanwater dat op kamertemperatuur is gebracht. Daarnaast is het van belang dat er 3-5cm diagonaal van de stengel wordt gesneden waarna de bloemen in de volle zon worden geplaatst. Schadelijke droogte dient te worden vermeden.

Feiten

Bedrijfsnaam
Beilangzhong Flower Center

Gewas
Chrysanten

Plaats
Shunyi district, Beijing, China

Producten
iSii software en bijbehorende hardware

Sitemap