Agro-Invest

iSii

"De klimaatcomputer moet flexibel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Daarom hebben wij voor Hoogendoorn gekozen."

 

 

Over Agro-Invest

Agro-Invest beheert verschillende landbouwbedrijven en kassen in Rusland, en is gevestigd in Moskou. In opdracht van Agro-Invest heeft Dalsem een kas van 20 ha gebouwd in de omgeving van Kaloega. Het gaat om de eerste fase van een project dat uiteindelijk zal worden uitgebreid naar een kassencomplex van maar liefst 238 ha.

Uitdaging
De lokale overheid streeft naar diversificatie van de plaatselijke economie door in te zetten op de teelt van tomaten, komkommers en bladgewassen. Het doel is om in de toekomst zelfvoorzienend te worden wat betreft de productie van groenten.

De kassen die Dalsem gebouwd heeft, zijn volledig uitgerust voor de productie van 10 hectare tomaten en 8 hectare komkommers. Eén hectare zal worden benut voor de opkweek van jonge planten en zaailingen, en één andere hectare zal dienen voor kruidenteelt. Dalsem en Agro-Invest waren op zoek naar een geavanceerde automatiseringsoplossing om alle processen in de kassen te regelen. De klimaatcomputer moest flexibel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn.

Oplossing en resultaten
Daarom werd gekozen voor de state-of-the-art automatiseringsoplossingen van Hoogendoorn. De klimaatcomputer speelt een belangrijke rol bij de aansturing alle processen in het 20 hectare grote kassencomplex.

De teeltruimte is volledig uitgerust met systemen voor verwarming, hogedrukverneveling, bovenberegening, druppelbevloeiing, substraatteelt, CO2-distributie, bovenbelichting (1000W), tussenbelichting (250W) en scherming. De ruimtes die bestemd zijn voor opkweek en kruidenteelt werden uitgerust met aluminium roltafels, en voorzien van eb- en vloedsystemen voor de irrigatie. De opvang van regenwater, het hergebruik van afvoerwater en de zuivering van bronwater zijn hierbij inbegrepen. Het ketelhuis is uitgerust met vier warmte-krachtkoppelingen met een vermogen van 9.285 MW. Daarnaast staan in dit gebouw nog vier heetwaterketels die elk 11,6 MW genereren.

Dalsem en Agro-Invest maakten een weloverwogen keuze voor de Hoogendoorn iSii klimaatcomputer, die het volledige klimaat-, irrigatie en energiemanagement regelt. De belangrijkste redenen voor hun keuze waren de flexibiliteit, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Zo is het erg eenvoudig om snel tussen talen te schakelen. Dit stelt zowel de Nederlandse teeltadviseurs als Russische managers in staat om in te loggen op het systeem en de instellingen te wijzigen in hun eigen taal. Bovendien zijn alle instellingen van de iSii klimaatcomputer flexibel configureerbaar, zodat de computer optimaal kan functioneren voor elk afzonderlijk project.

 

 

Feiten

Bedrijfsnaam
Agro-Invest

Gewas
Tomaten, komkommers en jonge planten

Kasoppervlakte
20 ha

Plaats
Omgeving van Kaloega, Rusland

Oplossing
iSii procescomputer

Resultaten
Zelfvoorziening, gemakkelijke omschakeling tussen talen, aansturing van alle processen bij elk project

Sitemap