Woodeumgee Farm

iSii

"Wij zijn er trots op het hele jaar door gezonde groenten te leveren en een voorbeeld te zijn voor Koreaanse telers"

Woodeumgee Farm, een toonaangevend landbouwbedrijf in Zuid-Korea, is de grootste high-tech tomatenkas in de provincie Chungcheong. Met een oppervlakte van 6 hectare (twee blokken van 3 hectare) is het de eerste grootschalige halfgesloten kas van Zuid-Korea.

Onze Next Generation iSii procescomputer bestuurt de klimaat-, irrigatie- en energieprocessen in de kassen. De NG iSii bestuurt o.a. de hogedruk vernevelingsinstallatie, luchtrecirculatie en het circulaire irrigatiesysteem. Ook zijn er semi-gesloten regelingen toegepast om een optimaal klimaat te creëren door recirculatie van CO2 en energie. Hierdoor kan Woodeumgee Farm, sinds 2019 klant van Hoogendoorn Growth Management, het hele jaar door op een duurzame manier produceren met behoud van de kwaliteit van hun tomaten. Begin 2020 zijn de eerste tomaten in januari gezaaid en in april van dat jaar voor het eerst geoogst.

Het creëren van een breed scala aan afzetroutes
“Woodeumgee Farm heeft het voortouw genomen in het opzetten van een partnerschap met verschillende tomatenproducenten. Momenteel nemen 130 organisaties deel. Hierdoor heeft iedereen een breed scala aan afzetroutes. De tomaten van Woodeumgee zijn te vinden in supermarkten in heel Zuid-Korea”, zegt Hoyeon Kim, voorzitter van de Agricultural Company Corporation.

Deze high-tech kas wordt mede gesponsord door het Ministerie van Landbouw, Voedsel en Plattelandszaken en de sponsoring heeft bijgedragen aan de versterking van het concurrentievermogen van de Koreaanse boeren, van productie tot distributie.

Een van de doelstellingen van deze samenwerking is om gebieden waar gewassen niet kunnen groeien als gevolg van te hoge temperaturen, om te vormen tot een geschikter klimaat, zodat teelt mogelijk wordt. Dit is belangrijk om de consument voortdurend van gezonde groenten te kunnen voorzien. Met behulp van de Next Generation iSii is het zelfs mogelijk om de productie te verhogen.

Een voorbeeld voor Koreaanse telers
Hoyeon Kim voegt hieraan toe: “Als je de Woodeumgee Agricultural Corporation bezoekt, zie je cherrytomaten die in datagestuurde kassen worden geteeld. Dit is een plek waar je de ontwikkeling van de Koreaanse landbouwtechnologie in één oogopslag kunt zien. We zijn er trots op dat we het hele jaar door gezonde groenten kunnen leveren en een voorbeeld kunnen zijn voor Koreaanse telers.”

Wat je kunt bereiken door samen te werken
De kas in Zuid-Korea is echt een voorbeeld van hoe je veel meer kunt bereiken door samen te werken. Wierd Vonk, General Manager Asia bij Hoogendoorn Growth Management, vult aan: “Woodeumgee Farm is de eerste grootschalige semi-gesloten productiekas in Zuid-Korea, die lokaal wordt geproduceerd met behulp van buitenlandse toeleveranciers. Ons partnerbedrijf AgriCNS en de ingenieurs van Hoogendoorn hebben volledige ondersteuning geboden bij het optimaliseren van alle klimaat-, irrigatie- en energiebesturingen in de kas. Hoogendoorn is erg trots om deel te nemen aan het project van Woodeumgee Farm en bij te dragen aan een gezonde en meer duurzame groenteproductie in Zuid-Korea.”

Facts

Bedrijfsnaam
Woodeumgee Farm

Gewas
Breed scala aan tomaten

Locatie
provincie Chungcheong, Zuid-Korea

Oplossing
iSii

Sitemap