Whole Leaf

iSii

Whole Leaf

Canadees erfgoed dat geen dressing behoeft

In Coaldale, Alberta, Canada bevindt zich de thuishaven van Inspired Greens. Omdat deze regio veel zonuren heeft, is het een uitstekende locatie om sla te telen. Dicht bij Calgary, AB, distributiehub naar de rest van West-Canada en gelegen op slechts 45 minuten rijden van de Amerikaanse grenzen. Whole Leaf, dochter van Star Produce, is de exclusieve teler van Inspired Greens en Inspired Leaves. Inspired Greens is de merknaam van de levende krop sla die verkocht wordt aan consumenten. Inspired Leaves is het merk met toegevoegde waarde voor producten die zijn gewassen en verpakt in de fabriek in Calgary. Lees verder en raak geïnspireerd door het interessante verhaal van Rindi Bristol, Senior Director van Star Produce, die haar salade eet zonder dressing.

Meer over Inspired Greens
Bij Whole Leaf wilden ze gewoon betere sla en bladgroenten laten groeien. Hier telen ze sla die gezonder, knapperiger, smakelijker en zelfs mooier is dan wat consumenten tot nu toe gewend zijn. Rindi legt uit waarom dit zo belangrijk is: “Canadezen kopen met hun ogen, dus de producten moeten er goed uitzien.”

Niet alleen rozegeur en maneschijn
Desalniettemin was het niet alleen rozegeur en maneschijn waar de organisatie mee werd geconfronteerd op weg naar waar ze nu zijn. Voordat het mogelijk was een levende, ademende krop sla op de markt te introduceren, moest de complete productcategorie aangepast worden. Al snel kwamen ze tot het besef dat retailers ingelicht dienden te worden over de zorg en behandeling van deze specifieke producten in tegenstelling tot geoogste veldproducten. Whole Leaf overtuigde retailers een ​​plaats in de winkel te reserveren voor hun producten, anders dan wat ze tot nu toe gewend waren met verse groenten, die normaal worden opgeslagen en verkocht vanuit de koeling.

Wat onderscheidt de producten van andere producten?
Alle Inspired Greens-producten dienen op omgevingstemperatuur in supermarkten te worden gepresenteerd en blijven 3 dagen vers met slechts een eetlepel water. Wat betreft de verpakking stonden ze voor een aantal uitdagingen, aangezien de verpakking essentieel is voor de houdbaarheid. Speciale open kisten zijn ontworpen met een aangepast ontluchtingspatroon, om te voorkomen dat de planten uitdrogen. Ook hebben ze een lange weg afgelegd voor de marketing van de producten. Inmiddels begint de tijd die is geïnvesteerd voor het uitleggen van het hoe en waarom omtrent de producten, zijn vruchten af te werpen. Supermarktmanagers begrijpen de producten nu en consumenten tippen zelfs winkels die het merk nog niet verkopen.

Waarom zo gezond?
Bij Whole Leaf is gedacht aan alles wat je maar kunt bedenken als het gaat om het gezondheidsaspect in het productieproces. “Natuurlijk zou dit alles niet mogelijk zijn geweest zonder de iSii-klimaatcomputer”, zegt Rindi, omdat alle groeifactoren te allen tijde nauwlettend worden gevolgd. Een van de redenen waarom Inspired Greens de gezonde keuze is, is dat sla in het algemeen voor 98% uit water bestaat, waardoor het een geweldige bron van hydratatie is. Verder bevat sla veel antioxidanten en vitamine K (met name de rode en donkere varianten). Bovenal blijven bij Inspired Greens alle voedingsstoffen intact, omdat de wortels pas vlak voor consumptie worden verwijderd.

Hoe zit het met de bijdrage van Whole Leaf aan een gelukkige leefomgeving?
Whole Leaf draagt ​​niet alleen bij aan de beschikbaarheid van gezond voedsel het hele jaar door, maar streeft ook naar een minimale CO₂ uitstoot, bijvoorbeeld door CO₂-uitlaatgassen voor een goed doel te hergebruiken. Naast het gebruik van restwarmte om de kas tijdens de koudere periodes te verwarmen, zijn tal van andere slimme oplossingen geïmplementeerd met betrekking tot verantwoord afvalmanagement. Een ander voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de verpakking: de planten worden gekweekt in een 100% composteerbare pot gemaakt van houtvezel, die zelfs kan worden gebruikt om uw compost te voeden. Stel je eens voor; in plaats van de doos in de vuilnisbak te gooien, kunnen consumenten deze op hun composthoop gooien en gebruiken voor het welzijn van hun bloemen en groentetuin, geweldig toch?

Duurzaamheid? Ook aan gedacht!
Duurzaamheid is een hot topic in het groeiproces van Inspired Greens – 38.000 liter water kan dagelijks opgeslagen worden tijdens de koude wintermaanden; dit water wordt hergebruikt voor irrigatie in de maanden dat er geen toegang is tot het irrigatiedistrict. Bovendien produceren ze 100% pesticidevrij met 100% transparantie in het groeiproces, dankzij de klimaatcomputer – die bijdraagt ​​aan de productie van gezond en veilig voedsel. De kas is gebouwd door Van der Hoeven. Allemaal perfect in lijn met de toenemende vraag van consumenten naar transparantie in de voedingssector.

Feiten

Bedrijfsnaam
Whole Leaf

Type gewas
Sla

Plaats
Coaldale Alberta Canada

Oplossing
iSii proces computer

Sitemap