Twin Creeks Greenhouse Inc.

Work-IT

Twin Creeks Greenhouse Inc.

Twin Creeks Greenhouse Inc. kan worden beschouwd als de “new kid in town” in de Canadese glastuinbouw. De bouw van de eerste kas van 4 hectare startte in 2016, en in 2017 werd de eerste rode paprika geteeld. De daaropvolgende jaren breidde Twin Creeks snel uit en heeft het tegen het einde van 2020 een kasoppervlakte van 16 hectare bereikt. “We proberen op te schalen”, zegt Mike Cornelissen, eigenaar van Twin Creeks. Tegenwoordig is Mike meer gefocust op het gewas en de mensen die de komende jaren in zijn kassen werken. “We willen alles zo goed mogelijk draaiende krijgen. We willen het leven van onze werknemers zo makkelijk mogelijk maken en tegelijkertijd zoveel mogelijk werk gedaan krijgen.”

Een grote hulp bij het verbeteren van de bedrijfsefficiëntie, de werknemerstevredenheid en de kwaliteit van de oogst is het Hoogendoorn Work-IT systeem dat bij Twin Creeks wordt bediend met smartphones. “Het beste aan Work-IT is dat het een app-based programma is. Dat betekent dat het snel kan aanpassen en ontwikkelen. De bediening via smartphones is heel efficiënt. Ik hoef mijn werknemers niet op te jagen om het te gebruiken, omdat het zo handig voor ze is.”

Mike breidde zijn basis Work-IT systeem uit met de Unlock-IT en de Check-IT module. Bijna alle deuren in de kas zijn uitgerust met het Unlock-IT systeem, waardoor Mike de stroom van mensen in zijn kassen kan beheren. Daarnaast heeft het ook geholpen bij het verbeteren van de kwaliteit van de paprika’s. “We kunnen nu controleren wie er toegang heeft tot het gebouw en de kas waardoor we onnodige bezoekers kunnen vermijden. Zo hebben we in onze kas een hygiënischere aanpak gerealiseerd. Het is nu moeilijker voor ongedierte, insecten en ziektes om zich te verspreiden, wat de kwaliteit van onze oogst echt heeft verbeterd.”

Met het gebruik van de Check-IT module wordt de kwaliteit van verschillende taken bewaakt en beveiligd. “We zijn Check-IT gaan gebruiken om de arbeiders input te geven over de kwaliteit van hun werk. Het geeft ze een doel om voor te werken.” De werknemers van Twin Creeks krijgen een score, op een schaal van 1 tot 5, op zowel kwaliteit als kwantiteit. Mike ontdekte dat dit de prestaties van bijna al zijn arbeiders verbeterde. “De eerste maand hadden we veel werknemers die een 3 scoorden, terwijl het nu zeldzaam is om een score van 4 te zien. We zien nu dat er voor 99% een 5 wordt gescoord.” Hieruit blijkt dat Check-IT helpt om de motivatie van werknemers te verhogen.

Naast een verbeterde kwantiteit en kwaliteit van het geoogste gewas en een verhoogde motivatie van de werknemers, helpt Check-IT ook om de tevredenheid van de werknemers te verbeteren. “Voorheen beoordeelde we medewerkers alleen op hun snelheid. Nu we ook de kwaliteit van de oogst beoordelen, voelen de arbeiders die altijd wat trager waren maar topkwaliteit oogstten, zich ook gewaardeerd. Een ander punt is dat we erachter kwamen dat sommige van onze werknemers uitstekende plukkers waren, maar niet zo goed waren in snoeien en omgekeerd. Dankzij Check-IT kunnen we die dingen zien, zodat we onze medewerkers kunnen inzetten voor de werkzaamheden die het best bij hen past. Deze inzichten helpen ons bij het maken van een efficiënte arbeidsplanning.”

Wat de toekomst betreft is Mike van plan om zijn Work-IT systeem uit te breiden. “We zullen meer deuren laten voorzien van de Unlock-IT. Ook willen we Check-IT op zo veel mogelijk plekken gaan gebruiken. Bijvoorbeeld ook bij mijn sorteermachine. Ik wil alles volgen en zoveel mogelijk gegevens verzamelen. Het analyseren van die gegevens helpt me om beslissingen te nemen op basis van feiten die door data worden aangereikt.”

Voorheen gebruikte Mike een ander arbeidsregistratiesysteem. “Het beviel me goed, maar ik wilde meer doen op het gebied van arbeid en kwaliteit. Work-IT stelde me in staat dit te doen.” De uitgebreide mogelijkheden van Work-IT zijn een grote hulp voor zowel Mike als zijn werknemers. De kasmedewerkers zijn meer tevreden met hun werk en gemotiveerd om goed te presteren. Dit resulteert in een verhoogde werksnelheid en gewaskwaliteit.

 

Facts

Bedrijfsnaam
Twin Creeks Greenhouse Inc.

Gewas
Red Bell Pepper

Locatie
Canada

Oplossing
Work-IT

Sitemap