Techni-Gro

iSii

“Sinds het gebruik van iSii hebben we een veel stabieler klimaat en realiseren we een hogere energiebesparing. Voor mij is dit het beste systeem op de markt.”

Over Techni-Gro

Techni-Gro, opgericht in 1993, is één van de meest vooruitstrevende gerberakwekerijen in Canada. De kas is gevestigd in Chilliwack in British Colombia, Canada. In de 1 hectare glazen kas worden jaarlijks 3 miljoen, in meer dan 20 verschillende soorten, gerbera’s geoogst. Daarvan wordt een groot deel van de productie geëxporteerd naar de Verenigde Staten, zoals Idaho en Oregon. Het overige deel wordt lokaal verkocht in Alberta en Manitoba. Dankzij biologische pestbestrijding en degeavanceerde klimaatregeling is in ruim 6 jaar, 90% van de gerbera’s gekweekt zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

Uitdaging
Greenhouse Manager, Wim Oudhuis: “Naarmate ons bedrijf groeide, liepen we tegen beperkingen aan met ons toenmalige systeem. Deze computer was meer gericht op kleine kassen. Daardoor waren we minder goed in staat om een stabiel kasklimaat te realiseren en processen op het gewas af te stemmen. We hadden behoefte aan een procescomputer met meer functionaliteiten en een hogere intelligentie.”

Oplossing & resultaat
“Vanuit mijn geboorteland Nederland had ik goede ervaringen met Hoogendoorn systemen. Via het Canada kantoor hebben we in 2013 een nieuwe procescomputer aangeschaft. We gebruiken de Hoogendoorn iSii procescomputer voor aansturing van klimaat, irrigatie en energie-installaties. Voor mij is dit het beste systeem op de markt. Zo anticipeert iSii via voorregeling (pre-control) op veranderende klimaatomstandigheden.Vergelijkbare systemen reageren, waardoor temperatuurschommelingen ontstaan. Sinds het gebruik van iSii hebben we een veel stabieler klimaat en realiseren we een hogere energiebesparing. Ook zie ik voordelen in de nieuwe software visualisaties. Je ziet in één oogopslag precies wat er zich afspeelt in de kas. Ik vind dit een goede aanvulling op de bestaande functionaliteiten.”

Facts

Bedrijfsnaam
Techni-Gro

Tuinbouwondernemer
Wim Oudhuis Greenhouse Manager

Gewas
Gerbera’s

Kas grootte
1 ha

Locatie
Chilliwack, Canada

Oplossing
iSii procescomputer

Resultaat
Stabiel kasklimaat, hogere energiebesparing en productie

Sitemap