Team AuTomatoes: “We zijn tevreden en trots op wat we bereikt hebben”

Team AuTomatoes: “We zijn tevreden en trots op wat we bereikt hebben”

Het zit er op! Na zes maanden is de Autonomous Greenhouse Challenge van de Wageningen Universiteit ten einde gekomen. Op vrijdag 29 mei zijn de laatste tomaten geoogst. De kassen zijn leeg en de teams zijn druk bezig met het voorbereiden van hun eindpresentaties voor de jury op 5 juni. De AuTomatoes teamleden zijn tevreden en blij met hoe de Challenge is verlopen en kunnen niet wachten om te horen op welke plaats ze geëindigd zijn.

Team AuTomatoes bestaat uit consultants, data scientists, engineers, onderzoekers en studenten van TU Delft, Van der Hoeven Horticultural Projects, KeyGene en Hoogendoorn Growth Management. Samen met vier andere AI-teams en één referentieteam, bestaande uit telers, hebben ze gestreden om op afstand de meeste kilo’s cherrytomaten van goede kwaliteit te telen, met minimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Het team dat uiteindelijk de hoogste nettowinst heeft behaald wint de Autonomous Greenhouse Challenge.

De Challenge begon op 20 december 2019 en twee maanden later was er goed nieuws voor team AuTomatoes; ze oogstten hun eerste tomaten! Na de eerste oogst was het team optimistisch gestemd; het resultaat was veelbelovend en de planten zagen er krachtig en gezond uit. Hieruit bleek dat het besluit van het team om te groeien met een hogere stamdichtheid succesvol was.

Geïnspireerd door de eerste positieve resultaten vervolgden de teamleden hun weg. Om de Challenge te winnen moesten ze de hoogste nettowinst behalen. Het team besloot hiervoor te focussen op het bereiken van de hoogst mogelijke kwaliteit van de tomaten, om zo de best mogelijke prijs te realiseren. Ze stuurden het groeiklimaat met slimme en efficiënte algoritmes om het fotosyntheseproces te maximaliseren. Deze maximale fotosynthese verhoogde de efficiëntie van het gebruik van hulpbronnen en verlaagde dus de kosten voor het team.

Ze kunnen er nu niets meer aan veranderen. De AuTomatoes teamleden hebben zes maanden lang alles gegeven in de Autonomous Greenhouse Challenge. Het enige dat ze nu nog kunnen doen is weer alles geven tijdens de eindpresentatie en daarna wachten tot de winnaar bekend wordt gemaakt op 8 juni. Alle teamleden kijken tevreden terug op de Challenge. Ongeacht de uitkomst zijn ze trots op wat ze bereikt hebben en over één ding zijn ze het allemaal eens: ze hadden zich geen betere teamleden kunnen wensen!

Sitemap