Schenkeveld over de IIVO feature; Weather Forecast

IIVO

Schenkeveld is een familiebedrijf en dat is voelbaar op alle locaties waar zij opereren. Het is een hechte familie en iedereen is even belangrijk. Samen werken ze aan optimalisatie en groei. Schenkeveld, gevestigd in het Westland en op Schiphol, zet zich in voor een stabiele toekomst, waar medewerkers kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen. Met passie voor de tuinbouw en verantwoordelijkheid voor het milieu. Schenkeveld staat bekend om het telen van perfecte kwaliteits tomaten die het hele jaar door dezelfde vertrouwde smaak hebben.

Om de kwaliteit van hun tomaten te waarborgen, richten ze zich op duurzaamheid. Het is iets waar Schenkeveld voortdurend mee bezig is. Ze gaan zuinig om met grondstoffen, zoals energie. Zo wekken ze bijvoorbeeld elektriciteit op door middel van gasturbinemotoren. Hierbij komt CO2 en warmte vrij. In feite wordt bijna alles gebruikt om hun tomaten te telen. Je kunt wel zeggen; Het is het hele jaar door zomer in hun kassen.

 

 

360 graden overzicht
We spraken met Leon van der Zalm, teler bij Schenkeveld, en vroegen hem of hij ons iets meer kon vertellen over hun organisatie en hoe Weather Forecast Schenkeveld ondersteunt bij het telen van hun tomaten. “In mijn vak als teler is het belangrijk om te evalueren op het verleden, maar nog belangrijker is het om vooruit te kijken. Niet alleen voor optimalisatie doeleinden, maar ook voor mijn eigen gemak.”

Met behulp van Weather Forecast, dat geïntegreerd is in ons nieuwe IIVO-systeem, laat Leon de stralingssom controleren om de kastemperatuur aan te passen. “Als de stralingssom hoog wordt, zullen we ook de etmaaltemperatuur moeten verhogen voor de vochtregulatie in de kas.” Leon is ervan overtuigd dat alleen dan de plant de energie in de vorm van straling adequaat zal verdelen.

 

“Het is bekend dat de fotosynthetische activiteit toeneemt wanneer de straling toeneemt. Welnu, als de stralingssom hoog is, dan moet de gemiddelde etmaaltemperatuur ook evenredig stijgen om de fotosynthetische efficiëntie te verbeteren. Dit is ook de overtuiging van de telers van Schenkeveld”, voegt Leon toe.

De geïntegreerde mogelijkheden voor Weather Forecast zijn gebaseerd op de specifieke GPS-coördinaten van hun kas. IIVO maakt gebruik van zowel real-time als voorspelde klimaatomstandigheden om het meest optimale groeiklimaat te creëren. Hierdoor kunnen zij een consistenter klimaat handhaven, wat zal resulteren in sterkere en gelukkigere planten.

 

 Schenkeveld Schiphol, Rijsenhout

 

Kennis opdoen via onze e-learnings
Telers kunnen op Hoogendoorn Online kennis maken met de sturingsmogelijkheden via Weather Forecast of een andere e-learning. Ons platform, dat voor onze klanten en partners is ontworpen, is bedoeld om kennis op te doen over hoe ze op hun gemak eenvoudig verbinding kunnen maken met slimme online tools om hun kas te beheren. Wij zijn erg enthousiast over deze functie in ons IIVO systeem, maar belangrijker is dat onze klanten ook tevreden zijn.

We bieden een grote diversiteit aan e-learnings om onze Hoogendoorn klanten te trainen, zodat ze deze in de praktijk kunnen brengen. Een bijkomend voordeel van deze service is dat wij onze eigen specialisten hebben die deze e-learnings zelf maken.

Hebben wij u getriggerd om gebruik te maken van Weather Forecast of wellicht andere e-learnings van Hoogendoorn? Dan vertellen wij u er graag meer over.

Sitemap