Philips Horticulture LED Solutions en Hoogendoorn werken samen om de potentie van intelligente belichting in vertical farming te ontsluiten

IIVO

 

Het Signify & Hoogendoorn team, van links naar rechts: Martin Helmich, CCO Hoogendoorn, Ted van den Akker, Senior Project Engineer Hoogendoorn, Kevin Spoelder, Sales Manager EMEA Hoogendoorn, Anne Jancic, Segment Manager Vertical Farming, Signify, Thijs van den Bergh, Plant Specialist Signify, Remco Duijverman, Product Owner IIVO, Hoogendoorn, Robin Urbanus, Business Developer, Hoogendoorn

 

Eindhoven Signify, de wereldleider in verlichting (Euronext: LIGHT) en Hoogendoorn Growth Management gaan een strategische samenwerking aan. De marktleider in belichtingstechnologie voor de tuinbouw en wereldwijde innovator in kasautomatisering , willen zo het volledige potentieel van dynamische belichting voor vertical farming ontsluiten. Philips horticulture LEDs brengt zijn expertise in geavanceerde LED-belichtingsoplossingen en verticale tuinbouw in, en Hoogendoorn zijn expertise in klimaatautomatisering en intelligente algoritmes, gericht op autonoom telen. Dit vereenvoudigt de integratie van belichting in Hoogendoorn’s IIVO Vertical klimaatcomputer en maakt de weg vrij voor autonome optimalisering van teelten in gesloten omgevingen.

"Door de samenwerking, maken we het dagelijks werk voor de teler eenvoudiger. Een geconsolideerd systeem waarbij de belichting volledig en eenvoudig wordt geintegreerd in de infrastructuur van de klant, zorgt voor een eenvoudige aansturing en maakt de teelt makkelijker. Gewassen kunnen efficiënter worden gestuurd en gemonitored en hierdoor kunnen telers sneller opschalen", legt Anne Jancic, Segment Manager Vertical Farming bij Philips Horticulture LED Solutions, uit. Geavanceerde algoritmen verlagen de energiekosten, terwijl de opbrengst en gewaskwaliteit behouden blijven. Ze ondersteunen de besluitvorming en uitvoering als het gaat om afwijkingen van de ideale gewasgroei in vergelijking met de feitelijk gemeten plantontwikkeling.”

Martin Helmich, CCO van Hoogendoorn, hecht grote waarde aan het partnerschap: "Als koploper in de tuinbouw zijn we altijd op zoek naar innovatieve samenwerkingspartners. Wij erkennen de pionierende rol van de Philips horticulture LEDs op het gebied van licht voor vertical farming. Wij verwachten dat onze wederzijdse expertise leidt tot de ontwikkeling van baanbrekende nieuwe diensten en producten voor telers die zich hiermee bezighouden."

 

Philips GrowWise Research Center test en toont intelligente belichting

Onlangs werd Hoogendoorn's IIVO Vertical-klimaatcomputer geïnstalleerd in het Philips' GrowWise Research Center in Eindhoven. Het onderzoekscentrum ondersteunt bij proeven voor klanten waarin dynamische, zelflerende licht- en teeltrecepten worden ontwikkeld, die zich kunnen aanpassen aan realtime veranderingen tijdens de teelt. Dit is een belangrijke stap op weg naar de integratie van intelligente belichtingstechnologie in autonome groei-algoritmes.

 

Bezoek ons tijdens de GreenTech Amsterdam

Wilt u een demo zien en ontdekken wat onze intelligente belichting voor u kan betekenen? Bezoek ons dan van 11 tot en met 13 juni op de GreenTech Amsterdam: Philips Horticulture LED Solutions op stand 01.620 en Hoogendoorn Growth Management op stand 01.520.

 

Neem voor meer informatie contact op met:

 

Philips Horticulture LED Solutions by Signify

Daniela Damoiseaux – Global Marcom Manager

Tel: +31 (0)6 40578311

E-Mail:Daniela.damoiseaux@signify.com

 

Hoogendoorn Growth Management

Robin Urbanus – Business Developer

Tel: +31 6 46362933

E-mail: ru@hoogendoorn.com

 

Over Signify

Signify (Euronext: LIGHT) is wereldleider in verlichting voor professionals, consumenten en het Internet of Things. Onze Philips-producten, Interact systemen en datagestuurde diensten zorgen voor bedrijfswaarde en transformeren het leven in huizen, gebouwen en publieke ruimten. In 2023 realiseerden we een omzet van EUR 6,7 miljard met ongeveer 32.000 medewerkers in meer dan 70 landen. We ontsluiten het buitengewone potentieel van licht voor een beter leven en een duurzamere wereld. Wij staan sinds onze beursgang al zeven opeenvolgende jaren in de Dow Jones Sustainability World Index en kregen voor vier opeenvolgende jaren de EcoVadis Platinum-beoordeling, waarmee Signify behoort tot de hoogst scorende 1 procent van de beoordeelde bedrijven. Volg nieuws over Signify in de Newsroom, op X, LinkedIn en Instagram. Informatie voor investeerders kan worden gevonden op onze Investor Relations pagina.

 

Over Hoogendoorn Growth Management

Hoogendoorn Growth Management is een van 's werelds toonaangevende innovators op het gebied van tuinbouwautomatisering, met meer dan 55 jaar ervaring. Hoewel onze geschiedenis diep geworteld is in Nederland, opereert Hoogendoorn internationaal in meer dan 100 landen. Door de jaren heen heeft Hoogendoorn veel systemen ontwikkeld die nu als industriestandaarden worden beschouwd, waaronder IIVO en iSii. Een van onze meest prominente product, IIVO, heeft zijn weg gevonden naar de verticale landbouwsector als IIVO Vertical. Ons doel is om niet alleen uit te blinken in technologie, maar ook in klantenondersteuning en training. We werken samen met telers in elke klimaatzone en met de meest diverse gewassen om een efficiënte en duurzame toekomst voor de tuinbouw te creëren. Onze relatie met onze klanten staat bij al onze operaties altijd op de voorgrond.

Sitemap