Mavruz Agricultural Company

iSii

"We kunnen op een duurzame manier gezonde, lekkere en kwaliteitsvolle tomaten telen"

Al onze klanten, wereldwijd, zijn voortdurend in ontwikkeling. Velen zetten vol in op innovatie en duurzaamheid. Iets waar wij bij Hoogendoorn Growth Management graag aan bijdragen. Wij observeren en luisteren naar de wensen en verwachtingen van onze klanten en adviseren hen waar mogelijk.

Een van onze klanten bevindt zich in het Çan-district van Çanakkale aan de voet van de berg Ida, in het noordwesten van Turkije. Daar bevindt zich een van de meest moderne kassen van Turkije. Mavruz Agricultural Company heeft er met slimme technologie voor gezorgd dat hun kassencomplex, waar ze tomaten telen, wordt verwarmd door een nabijgelegen keramische tegelfabriek.

Het water uit de schoorsteen van de fabriek, dat voor 99% uit damp bestaat, wordt via een warmtewisselaar aan het water overgedragen. Een geothermische pijpleiding met gesloten circuit transporteert het verwarmde water naar de kas – 4,5 km verderop. Als erkenning voor de unieke prestatie van dit project, kregen ze de Sustainable Business Award 2019 in de SME Waste Management category.

Innovatieve teelttechnologieën
Deze ultramoderne kas, gebouwd in 2018, is een complex van 4,4 ha en draagt de nieuwste innovatieve teelttechnologieën. Gebouwd op rotsachtig terrein, waar landbouw praktisch onmogelijk is, heeft Mavruz bewezen dat het anders kan met het gebruik van grondloze, duurzame hydroponische teeltsystemen.

Mavruz was op zoek naar een systeem dat niet alleen gebruiksvriendelijk is, maar ook een manier om op een milieubewuste manier te telen. Het is belangrijk om de behoeften van het gewas niet uit het oog te verliezen. Samen met Hoogendoorn werd gekozen voor de iSii proces computer. “Door het klimaat in de kas te reguleren, hebben we de opbrengst verhoogd en bespaard op het gebruik van water en voedingsstoffen. Dit komt niet alleen het milieu ten goede, maar ook onze tomatenteelt,” aldus Cengiz Genc, oprichter en bestuurslid van Mavruz.

Mavruz heeft aanzienlijk geïnvesteerd in de regio om de economische ontwikkeling en duurzaamheid te verbeteren en tegelijkertijd banen te creëren voor de lokale bevolking. Ze hebben een project opgezet dat kansen biedt aan vrouwen uit de regio. Van alle werknemers is 95% vrouw. Op deze manier levert Mavruz een enorme bijdrage aan de gelijke rechten van vrouwen en zorgt het tegelijkertijd voor werkgelegenheid in de regio. Daarmee zijn ze ook een pionier op sociaal gebied.

Hoge kwaliteit door samenwerking
Door de samenwerking met Hoogendoorn en MST Holland is Mavruz in staat om alle productiefaciliteiten met precisie te beheren. Cengiz Genc legt uit: “De landbouwgrond in Turkije neemt snel af door onder andere de opwarming van de aarde, de woningbehoefte en het onzorgvuldige gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Aan de andere kant neemt de behoefte aan voedsel echter toe. Door onze grondloze teelt met kokossubstraat en de technologie van de iSii procescomputer van Hoogendoorn, kunnen we op een duurzame manier gezonde, smaakvolle en kwalitatief hoogwaardige tomaten telen.”

Cengiz Genc is zeer gepassioneerd over hun tomatenteelt. “We zorgen dagelijks voor meer dan 100.000 planten. Door de planten te voorzien van al hun behoeften, zorgen we ervoor dat ze de mooiste en lekkerste producten geven.” Op deze manier wil Mavruz mensen laten genieten van hun brede assortiment tomaten.

Een samenwerking waar wij als Hoogendoorn trots op zijn. Wij geloven dat samenwerking en het delen van kennis bijdragen aan innovatie en groei. Door kennis te delen kunnen we onszelf blijven ontwikkelen en op deze manier meer innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen produceren die de kwaliteit van het product en het teeltrendement maximaliseren.

Facts

Bedrijfsnaam
Mavruz Agricultural Company

Gewas
Breed assortiment tomaten

Locatie
Çanakkale – Turkije

Oplossing
iSii

Sitemap