Local Urban Vegetables

IIVO

Local Urban Vegetables, hierna LUV genoemd, is gevestigd in Californië, de Verenigde Staten. Het bedrijf teelt verschillende soorten sla, gemende groenten, zacht fruit, Bok Choi, microgroenten en kruiden. Dit doen zij niet in een traditionele kas zoals we deze in grote getalen kennen, maar middels Indoor Farming.

Indoor Farming maakt het mogelijk veel gewassen te telen, op elke plaats en op elk moment, door gebruik te maken van bijvoorbeeld speciaal ingerichte groeikamers. Een voordeel van deze groeikamers is dat men een uitstekende controle heeft op het gebied van temperatuur, licht en luchtvochtigheid. Door deze factoren actief te besturen, is het mogelijk om voor elke teelt een zo optimaal mogelijk klimaat te creëren. Dit levert uiteindelijk een sterker gewas op.

Indoor Farming is een reactie op de groei van de wereldbevolking en de toenemende vraag op het gebied van voedsel- en productiecapaciteit. Er wordt hiermee ingespeeld op de wereldwijde land- en watertekorten en klimaatproblemen. Met Indoor Farming is het mogelijk om lokaal een hoge voedselcapaciteit te telen in een duurzame en plaagvrije omgeving. Goed voor de mens en het milieu. De slogan van LUV is dan ook niet voor niets; ‘ Farming for the future’.

Sinds 2019 heeft LUV de nieuwe IIVO van Hoogendoorn Growth Management in gebruik en was daarmee één van de klanten die een bijdrage heeft geleverd aan de praktijktesten. Jonathan Romo, Head Grower van LUV, geeft aan dat de IIVO de verwachtingen heeft overtroffen. Hij vertelt; “Omdat LUV een testcase is voor de IIVO, was ik aanvankelijk sceptisch over de functionaliteiten. Echter, heeft Hoogendoorn Growth Management het systeem echt geoptimaliseerd naar onze behoeften. Toen ik het nieuwe systeem optimaal kon besturen heeft het de kwaliteit van onze gewassen drastisch verbeterd. LUV ziet Hoogendoorn als een echt softwarebedrijf en niet slechts als standaard leverancier. Hierdoor kregen wij vertrouwen in deze innovatie. Voor ons geldt: Als de automatiseringssoftware niet goed is, dan doen de sensoren er ook niet toe. De IIVO heeft dat voor ons zeker waargemaakt”.

Jonathan Romo legt uit: “De IIVO levert mij hulpmiddelen die nodig zijn voor het creëren van de optimale teeltrecepten, afgestemd op de omgeving en het gewas. Ik kan de groei van de teelt in het systeem invoeren en vervolgens focussen op de output van het recept. Hierdoor is er sprake van een verbeterde kwaliteit van het gewas bij elke cyclus”.

De betrouwbaarheid van de metingen van de IIVO, in combinatie met de IIVO Remote, maakt het mogelijk om ten alle tijden, waar ook ter wereld, veranderingen aan te brengen in de aansturing van het systeem. Zo kan men in ieder groeistadium de optimale klimaatcondities voor het gewas realiseren.

Jonathan bevestigd: “De IIVO biedt de mogelijkheid om niet langer alleen te reageren op de behoefte van het gewas, maar om proactief sturend te zijn bij de groei ervan. Door beslissingen te maken op basis van data kan LUV een sterker gewas telen”. Door de integratie van de IIVO is LUV enthousiast gemaakt om meer uit hun data te halen. Zo vertelt Jonathan: “We zijn op dit moment aan het bekijken of we al onze data, vanuit de IIVO en onze andere systemen, kunnen onderbrengen in het platform van LetsGrow.com om een echte stap te maken richting Data Driven Growing”.

Een laatste quote van Jonathan: “Hoogendoorn is een fijne partner om mee samen te werken. We hebben met elkaar specifieke vraagstukken opgelost en hiermee nieuwe functionaliteiten gerealiseerd.  Hierdoor heb ik meer geleerd over de functionaliteiten die de IIVO te bieden heeft”.

 

Feiten

Bedrijfsnaam
Local Urban Vetgetabels

Gewas
Sla, gemende groenten, zacht fruit, Bok Choi, microgroenten en kruiden

Locatie
Whittier, California, United States

Oplossing
IIVO

Website
https://localurbanvegetables.com/

Sitemap