Les Jardins du Petit-Pré

iSii

Les Jardins du Petit-Pré – “Onze klanten zijn de reden van ons bestaan en zijn altijd onze prioriteit”

Les Jardins du Petit-Pré is een klein familiebedrijf dat gevestigd is in Quebec en gespecialiseerd is in de teelt van tomaten, kerstomaten, komkommers en paprika’s. Quebec is een Canadese provincie waar traditionele en lokale tuinbouw veel aandacht heeft gekregen van het publiek en de overheid omdat ze onafhankelijk willen zijn op het gebied van voedselproductie.

Meer ruimte voor passie
Dominique Huot en Mélanie Giroux besloten meer ruimte te maken voor hun passies. Het echtpaar had de gewoonte om elk jaar een tuin aan te leggen. Mélanie zorgde voor alle zaailingen voor de tuin, evenals voor de eenjarige bloemen. Naast al haar eigen bloempotten, onderhield ze nauwgezet al haar bloembedden rond het huis.

Tijdens de winter van 2017 ontdekte het echtpaar dat het perceel Les Jardins du Petit-Pré te koop stond. Na veel nadenken en verschillende familiegesprekken met hun zoon Jérémie, besloten ze het proces te starten om de groenteboerderij te kopen die hen in staat zou stellen de basis te vestigen om hun passies te leven!

Advies en kennis inwinnen
De regering van Quebec heeft technische en financiële hulpprogramma’s opgezet voor allerlei soorten activiteiten om de glastuinbouw te bevorderen voor een hogere opbrengst en een betere kwaliteit. Hun wortels lagen niet in de tuinbouw en ze zochten advies en kennis. Een consultant leerde hen de basisbeginselen en hoe te werken op basis van de milieuomstandigheden.

“Op zoek naar de juiste informatie, het raadplegen van experts, we vroegen financiering aan, moesten documenten ondertekenen, vergaderingen, telefoongesprekken … en uiteindelijk werd op 30 november 2018 de aankoop van de boerderij geformaliseerd bij de notaris”, vertelt Mélanie Giroux, eigenares van Les Jardins du Petit-Pré in Château-Richer.

Ze zochten ondersteuning die hen kon helpen de volgende stap te zetten en kwamen terecht bij Luis Trujillo, Sales Manager bij Hoogendoorn Growth Management. “We kozen voor Hoogendoorn vanwege de flexibiliteit, het reactievermogen en de hoge kwaliteit van de oplossingen,” aldus Mélanie Giroux.
Ze installeerden een iSii proces computer die aan hun basisbehoeften voldeed. Nu zijn ze in staat om irrigatie, verwarming en koeling te regelen. Het resultaat is een hogere opbrengst en een hogere productkwaliteit.

Visie
De visie van Les Jardins du Petit-Pré is om constant te verbeteren met als doel het telen en aanbieden van verse kwaliteitsproducten die hun klanten zullen waarderen om hun smaak, versheid en uiterlijk. “De iSii helpt ons de irrigatie, verwarming en ventilatieparameters beter te beheren. Het helpt ons ook om in lijn te blijven met onze visie. We zullen veel meer tijd hebben om te plannen en gegevens te analyseren,” vertelt Mélanie Giroux.

Nu voelen ze zich sterker en beter voorbereid om hun kasactiviteiten uit te breiden en de lokale markt te voorzien van een vers, lokaal geteeld, hoogwaardig product. “Onze klanten zijn de reden van ons bestaan en zijn altijd onze prioriteit,” voegt Mélanie Giroux toe. Ze hebben een eigen winkel en overeenkomsten met andere retailers om hun unieke product te verkopen. Omdat ze hun omgeving volledig onder controle hebben, denken ze erover om hun 50 hectare uit te breiden.

Een blik op de toekomst
Gevraagd naar hun wensen en verwachtingen voor de toekomst met betrekking tot Hoogendoorn, antwoordde Mélanie Giroux: “We kijken ernaar uit om de relatie met Hoogendoorn verder uit te bouwen, zodat we updates blijven ontvangen die ons in staat stellen om te blijven innoveren en verbeteren.”

We willen hen blijven ondersteunen met technologie en service op dit gebied. Wat eerst een familiedroom was, is werkelijkheid geworden en Hoogendoorn is er trots op hier deel van uit te maken

Facts

Bedrijfsnaam
Les Jardins du Petit-Pré

Gewas
Tomaten, kerstomaten, komkommers en paprika’s

Locatie
Quebec, Canada

Oplossing
iSii

Sitemap