Kwekerij van der Valk

IIVO

Kwekerij van der Valk

Kwekerij van der Valk kent een lange geschiedenis binnen de tuinbouwsector. Van generatie op generatie schakelden ze van groente naar sierteelt. Er worden jaarrond diversen soorten potplanten afgezet, veelal seizoensgebonden met als belangrijkste specialisatie kuip-  en terrasplanten. Dankzij hun duurzame relaties met de klanten en de innovatieve wijze om een zo breed mogelijk assortiment aan te kunnen bieden is Van der Valk BV gegroeid.

De samenwerking met van der Valk is er een waar wij enorm trots op zijn. Een van de eerste klimaatcomputers die Hoogendoorn Growth Management produceerde stond al bij van der Valk in de tuin. Ook zijn zij continu één van de voorlopers in de tuinbouwwereld betreft het gebruik van elk nieuwe versie van klimaatcomputers die Hoogendoorn leverde. Hierdoor kregen wij zeer nuttige feedback om deze nog meer te perfectioneren.

Edwin van der Valk gaf ons een rondleiding door de prachtige tuinen en vertelde ons vol passie over het bedrijf. “We zijn bezig om ons bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. En zijn continu bezig met uitbreiding in producten, teeltwijze, benutting, maar ook ruimte om aan de vraag van onze klanten te kunnen blijven voldoen’’, aldus Edwin.

Sinds enige tijd doet IIVO zijn werk bij van der Valk.  “Door het gebruik van de IIVO hebben wij veel meer mogelijkheden gekregen. Het regelen van het klimaat en de watergeefsystemen is voor ons makkelijker geworden, mede door de gebruiksvriendelijkheid ervan. Water en klimaat zijn voor onze producten ontzettend belangrijk en we kunnen dit heel nauw en specifiek instellen door de IIVO”, aldus Edwin.

Elke afdeling heeft zijn eigen regelingen, omdat het brede scala aan tuin en terrasplanten elk haar eigen behoeftes heeft op het gebied van klimaat en water. Bij Kwekerij der Valk is vooral het watergeven een uitdaging,  IIVO bied meer mogelijkheden op het gebied van flexibiliteit en functionaliteit.

Ook maken zij dankbaar gebruik van de e-learnings en Webinars die Hoogendoorn aanbiedt. Door gebrek aan tijd worden de Webinars soms op een later moment teruggekeken of werd er een aantal keren live meegekeken door een collega van Hoogendoorn. Hierdoor werden bepaalde instellingen nog fijner afgesteld wat het rendement ten goede kwam.

Via een breed netwerk aan tuincentra, bloemisten en webshops zorgen zij ervoor dat de vrolijke kleuren bij de mensen komen en zien ze graag dat een sfeervol buitenleven voor iedereen bereikbaar blijft. Met o.a. de verkoopconcepten Patio Plant en Days of Joy stellen zij daarbij iedereen in staat om zijn/haar eigen kleurige paradijs te creëren.

Edwin gaat verder; “De gemakkelijke instructies maken het juist voor iedereen gebruiksvriendelijk. Dit geldt zowel voor fruitsoorten als voor bloeiende balkon of terrasplanten”.

Wij willen alle mensen van kwekerij van der Valk bedanken voor hun openheid. Een prachtig bedrijf dat in de bloei van het leven staat.

Facts

Bedrijfsnaam
Kwekerij van der Valk

Gewas
Diversen soorten potplanten afgezet, veelal seizoensgebonden met als belangrijkste specialisatie kuip-  en terrasplanten

Locatie
Naaldwijk – Nederland

Oplossing
IIVO

Sitemap