Jungle Greens

iSii

Jungle Greens

Een reis om de wereld op zoek naar de juiste groeistrategie

Net buiten Lissabon, zo’n 10 meter van de hoofdingang van een grote supermarkt, staat een container. Als je door het raam in de containerdeur kijkt zie je rekken vol met allerlei kruiden en microgroenten. Deze container is de eerste productieafdeling van Jungle Greens waar kruiden en microgroenten worden geteeld en vervolgens worden verkocht in de naastgelegen supermarkt.

Ongeveer 4 jaar geleden begon indoor farming meer aandacht te krijgen, als gevolg van het belang van het verminderen van de koolstofvoetafdruk en de groeiende populariteit van dicht bij de consument produceren. Jungle-oprichters Nicolas Seguy en Gilles Dreyfus zagen dit als een interessante kans en reisden vervolgens 2,5 jaar lang de wereld rond om de juiste manier van telen te vinden. Wat ze vonden waren veel verschillende groeistrategieën en ze combineerden het beste van iedere strategie om zo de volgens hun juiste groeistrategie te creëren.

De proeflocatie in Portugal is neergezet om te experimenteren om zo de optimale combinatie van groeicondities te vinden. “Het voordeel van indoor farming is dat je veel meer controle hebt over de condities dan in een kas, waar je altijd afhankelijk bent van de buitencondities.” Door deze hoge mate van controle kan Jungle Greens 365 dagen per jaar producten leveren met een constant kwaliteitsniveau. Een ander groot voordeel van indoor farming is dat er geen problemen veroorzaakt worden door insecten of ziekten. Door de hoge mate van controle over de temperatuur en vochtigheid kunnen de meeste ziekten vermeden worden en de gesloten omgeving voorkomt dat insecten binnenkomen. Hierdoor kan Jungle Greens garanderen dat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt in hun teeltproces.

Door te experimenteren met groeicondities en het behouden van de plantbalansen probeert Jungle Greens alle fouten uit hun teeltstrategie te verwijderen. Natuurlijk is geen enkele teeltmethode vrij van uitdagingen, indoor farming dus ook niet. Voorbeelden van deze uitdagingen zijn het regelen van de voedingssamenstelling van het irrigatiewater, omdat het water meerdere malen wordt hergebruikt, en het regelen van de luchtbeweging tussen de planten om een homogeen klimaat te creëren. De analyse-opties van de iSii compact procescomputer helpen om deze uitdagingen aan te gaan. “Het fijne aan een goede computer is dat die je feedback geeft over je apparatuur. Je kunt een aantal dagen terug in de tijd gaan en zien wat er gebeurd is en waar dingen mis zijn gegaan. Deze analyses kunnen gebruikt worden om verbeteringen in het proces door te voeren. Dit geeft ons zekerheid, omdat we weten wat er gebeurt.”

Duidelijk en smakelijk
De teeltomgeving van Jungle Greens zorgt voor een hoog niveau van traceerbaarheid, wat de reden is dat ze het hele proces van zaadje tot bord helemaal transparant en traceerbaar willen maken voor consumenten. “Dit is iets dat consumenten zouden moeten verwachten van iedere leverancier van versproducten.” Daarnaast wil Jungle Greens kruiden en microgreens transformeren van secundaire aankoop tot primaire aankoop. Ze willen hun kruiden op zo’n manier positioneren dat ze een alternatief bieden voor specerijen en ze op deze manier een onvermijdelijke smaakcomponent maken. om dit te realiseren maakt Jungle Greens gebruik van voor kruiden ongebruikelijke promotie, bijvoorbeeld het organiseren van proeverijen in winkels en op lokale biologische markten.

Met hun plasticvrije verpakking draagt Jungle Greens bij aan het verminderen van vervuiling door plastic verpakkingen. In combinatie met hun teeltproces zonder bestrijdingsmiddelen draagt Jungle Greens zo bij aan de groeiende vraag naar gezond voedsel.
Daarnaast creëert het Jungle Greens-concept ook gemak voor de consument. De kruiden en microgroenten zij als levende plant te koop in een winkel in de buurt, gewikkeld in een mooie verpakking en op een manier dat ze gemakkelijk geknipt kunnen worden en gebruikt in een gerecht. De rijke smaken laten je genieten van wat je eet en zorgen zo voor een lach op je gezicht.

Feiten

Bedrijfsnaam
Jungle Greens

Gewas
Kruiden en microgroenten

Plaats
Lissabon, Portugal

Oplossing
iSii compact procescomputer

Sitemap