JEM Farms

IIVO

JEM Farms - Een duurzame en data gedreven manier van telen

JEM Farms is vol in ontwikkeling. In dit tuinbouwbedrijf wordt op ruim 16 hectare komkommers, minikomkommers, tomaten, biologische druiventomaten en beefsteak verbouwd onder glas en verwachten zij tegen de herfst dat zij zelfs een oppervlakte van 19 hectare zullen hebben.

Als derde-generatie tuinbouwbedrijf spreken zij de hoop uit om in de nabije toekomst een twee hectare grote onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit te bouwen waar ze verschillende proeven zullen doen, van zaadvariëteiten tot LED-verlichting in kassen. Ze werken nauw samen met de studenten van de Universiteit van Windsor wat betreft hun energieverbruik voor verlichting.

De kas, gelegen in Ruthven/Kingsville Ontario te Canada, wordt sinds een aantal jaren aangestuurd met de iSii procescomputer van Hoogendoorn Growth Management. JEM Farms en LetsGrow.com werken sinds 2018 actief samen met behulp van het platform MyLetsGrow.

Zij maakten kennis met de mogelijkheden van het uitlezen, visualiseren en analyseren van data om slimmer te kunnen telen via een teeltadviseur en waren er vrijwel direct van overtuigd dat dit een grote meerwaarde zou zijn voor hun organisatie. Door de data van de huidige procescomputer te analyseren konden ze hun gewasgroei vergelijken met die van andere locaties en het klimaat in de kas slimmer aansturen.

Momenteel helpt LetsGrow.com JEM Farms zelfs met het maken van een nauwkeurige oogstprognose met het achterliggende idee om grote stappen te zetten richting een volledig data gedreven kas.

2021 wordt een belangrijk jaar voor zowel JEM Farm als voor Hoogendoorn Growth Management.


De huidige iSii proces computer moet namelijk plaats gaan maken voor Hoogendoorn’s nieuwste innovatie, IIVO. IIVO levert nog slimmere technologie voor telers. Het systeem is in staat om elk type kas te monitoren, te besturen en te onderhouden. Dankzij de data-analyses van LetsGrow.com heeft IIVO de mogelijkheid om de gehele kas op een moderne en slimme data gedreven manier aan te sturen.

Dit stelt JEM Farms in staat om de eerste stappen te zetten naar een automatische kasaansturing en kan JEM Farms zo slim en efficiënt mogelijk telen, maar ook op een duurzame manier door het verminderen van bijvoorbeeld het gebruik van water, energie, meststoffen geïntegreerde gewasbescherming. Zij krijgen hiervoor een gerichte opleiding om hier zo goed mogelijk om te gaan.

Jamie Mastronardi , eigenaar van JEM Farms samen met teler Blake Fischer gelooft dat data de sleutel is tot het oplossen van de puzzel van duurzaam telen zonder dat dit ten koste gaat van de productie of kwaliteit van de gewassen. Hij legt uit: “Het nieuwe IIVO-systeem van Hoogendoorn Growth Management geeft ons volledige gedetailleerde controle over onze kassen. Elke parameter kan door elke andere worden beïnvloed. Dit geeft ons de flexibiliteit om onze doelstellingen van maximale productie en hoge kwaliteit op de meest duurzame manier te realiseren. Met de nauwkeurige en moderne sturing via het IIVO en de uitgebreide en optimale analyses van LetsGrow.com zijn wij meer dan klaar voor de toekomst.

Een van onze partners in Canada, Gryphon Automation, werkte in dit proces als de spin in het web tussen JEM Farms en het Hoogendoorn team in deze regio. Paul J en Jamie Mastronardi zijn zeer tevreden over deze samenwerking, hij zegt; “het team van Hoogendoorn en Gryphon werken naadloos samen om de oplossingen te bieden die nodig zijn. Het is bijna alsof zij onze behoeften kennen voordat wij ze kunnen communiceren. Hun aandacht voor elk detail stelt ons in staat om binnen te lopen, de schakelaar om te zetten, en te groeien!”

De nieuwe IIVO zal in de loop van 2021 bij JEM Farms worden geïnstalleerd. Natuurlijk komen we dan bij hen terug voor een uitgebreide review!

Facts

Bedrijfsnaam
JEM Farms

Gewas
(mini) komkommers, tomaten, biologische cherrytomaten en beefsteak

Locatie

Ruthven/Kingsville Ontario, Canada

Oplossing
IIVO

Jamie Mastronardi - owner of JEM Farms
Sitemap