IIVO wordt uitgerust met weerdata van Weather Solutions

IIVO

De nieuwe IIVO van Hoogendoorn Growth Management wordt uitgerust met de weerdata van Weather Solutions.

Weather Solutions is een jong en innovatief weerbedrijf met een gezamenlijk ervaring van ruim 200 jaar in de meteorologie.  Weather Solutions heeft als doel nieuwe,  slimme en  klantgerichte oplossingen te ontwikkelen en betere weersverwachtingen te maken dan alle concurrenten.  Met als basis hoogwaardige weermodellen worden innovatieve technieken gebruikt om de weersverwachting te lokaliseren en te optimaliseren.   De focus ligt daarbij op een aantal belangrijke weerelementen en nieuwe parameters, zoals de Instant Radiation, die van groot belang zijn voor de land- en tuinbouw, gladheidbestrijding, mobiliteit en de energiesector. Met deze waardevolle informatie kan de IIVO procescomputer de meest optimale regelingen toepassen. Lokale data helpt de teler de invloeden te bepalen op de dagelijkse instellingen in de IIVO.

Wat levert dat op? Heel simpel: door de geavanceerde weersverwachtingen van Weather Solutions is het mogelijk om met de IIVO een zo optimaal mogelijk kasklimaat te creëren en de perfecte groeicondities voor het gewas in te stellen. De teler kan op deze manier anticiperen op het verwachte weer , wat leidt tot een optimaal klimaat afgestemd op de behoeftes van de plant.

De weersverwachting van Weather Solutions is verwerkt in de regelingen voor zowel watermanagement, klimaat als energie. Er wordt op deze manier geen onnodige energie gebruikt. Duurzaam dus!

Martin Helmich en Peter Hendriks tekenen het contract met Maarten Noort van Weather Solutions.

Sitemap