Hoogendoorn is trotse sponsor van Dutch Dubai

Hoogendoorn is trotse sponsor van Dutch Dubai, Dubai Expo 2020

Met natuur en technologie in hun DNA is Hoogendoorn Growth Management trots om aan te kondigen sponsor te zijn van het Netherlands Pavilion tijdens de Expo 2020 Dubai. Zij geloven dat de Expo 2020 Dubai de wereld van gezonde voedselproductie herdefinieert, tijdens een unieke tentoonstelling waarin innovatie, technologie en plantgerichte kunst centraal staan. Hoogendoorn is er klaar voor om de wereld de data-gedreven en duurzame toekomst van de tuinbouw te laten zien.

Het moment is bijna daar, op 1 oktober wordt de Expo 2020 Dubai geopend en de Nederlandse Biotoop op de meest spectaculaire manier onthuld. In een uniek half jaar zal de Expo 2020 Dubai in het teken staan van Connecting Minds, Creating the future. In het bijzonder symboliseert het hart van het Netherlands Pavilion het verenigen van water, energie en voedsel. Deze kernwaarde is volledig in lijn met de visie van Hoogendoorn om de meest duurzame en innovatieve proces- en automatiseringsoplossingen te leveren om de groeiende wereldbevolking te voeden. Net als Dutch Dubai heeft Hoogendoorn de continue drive om bij te dragen aan de Sustainable Development Goals van de VN, die de weg zijn naar een nieuwe eeuw. Een nieuwe eeuw waarin ogen worden geopend om andere keuzes te maken over hoe om te gaan met schaarse middelen. In de tuinbouw van de toekomst is just-in-time inzet van middelen essentieel, volledig gebaseerd op objectieve feedback van het gewas. Deze unieke levende organismen zijn heel goed in staat om aan te geven wat ze op een bepaald moment nodig hebben.

Om dit feedbackmechanisme van het gewas te demonstreren, sponsort Hoogendoorn Growth Management de essentiële IIVO procescomputer, sensoren en slimme camera’s voor de Biotoop. De Biotoop, ook wel ‘The Cone’ genoemd, is een imposante constructie in de vorm van een kegel in het midden van het Netherlands Pavilion, waar aan de buitenkant verschillende soorten sla worden gekweekt en aan de binnenkant een verscheidenheid aan paddenstoelen in een nauwkeurig gecontroleerde omgeving. Vanaf de andere kant van de wereld kan men de real-time situatie in de Biotoop analyseren. Bovendien zijn via de camerabeelden de duizenden eetbare slaplanten in de verschillende groeistadia zichtbaar. Daarnaast worden de klimaatomstandigheden in de Biotoop continu geregistreerd voor de eetbare slaproductie. Alle gegevens die worden verzameld met de industriestandaard hardware van Hoogendoorn, worden aangesloten op de IIVO procescomputer. Bovendien is IIVO volledig gebaseerd op plantenfysiologische kennis en de meest geavanceerde technieken. Technieken waarbij de verbinding is gemaakt tussen Artificial Intelligence en Expert Intelligence, met als doel de productie kwalitatief en kwantitatief te verhogen.

Martin Helmich, CCO van Hoogendoorn Growth Management vertelt: “Hoogendoorn vindt het belangrijk om hun Expert Intelligence te delen met de bezoekers van Expo Dubai 2020. Kennisoverdracht is namelijk de pijler waarop we mensen kunnen verbinden om de stap te zetten naar een nieuwe duurzame toekomst. Tijdens speciale Hoogendoorn Events, die worden georganiseerd in het Netherlands Pavilion, zal alles draaien om inspiratie, samenwerking en kennisuitwisseling. In synergie met de hele keten kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzamingspropositie voor de hele wereld”.

Tot 31 maart in 2022 kunnen internationale bezoekers dit delicate ecosysteem bezoeken. Bezoekers zijn van harte welkom om deze unieke wereld vol slimme en duurzame Nederlandse technische oplossingen te ontdekken en te bewonderen. Met al deze technieken is Dutch Dubai klaar om te groeien.

Banner image of hoogendoorn Dutch Dubai

Sitemap