Groeistrategie gebaseerd op feedback van het gewas

Groeistrategie gebaseerd op feedback van het gewas

Er is een wereldwijde trend gaande richting een gezondere leefstijl. Als gevolg neemt de vraag naar gezond voedsel toe. Tegelijkertijd worden grondstoffen wereldwijd schaarser, waardoor de vraag ontstaat naar teeltmethoden die efficiënter gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen.
Om in de toekomst aan beide vragen te kunnen voldoen is de Autonomous Greenhouse Challenge opgezet. Vijf teams strijden om op afstand de meeste kilo’s cherry tomaten van goede kwaliteit te telen, met minimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen.

Een van deze teams is team AuTomatoes, bestaande uit consultants, data wetenschappers, engineers, onderzoekers en studenten van TU Delft, Van der Hoeven Horticultural Projects, KeyGene en Hoogendoorn Growth Management. De Autonomous Greenhouse Challenge is al even bezig en de resultaten van team AuTomatoes zijn nog steeds veelbelovend. Maar hoe zijn ze zo ver gekomen?

Het team is begonnen volgens het groeiplan dat ze in de voorbereidingsfase hebben ontwikkeld. Op basis van data en hun gezamenlijke kennis past het team constant hun groeistrategie aan om tot maximaal resultaat te komen. De data wordt gebruikt om algoritmen aan te passen en om andere en nieuwe technieken te ontwikkelen, om zo meer optimale kasregelingen, en dus meer optimale groeicondities en kasklimaat, te creëren.
Volgens Hoogendoorn data-analist en AuTomatoes teamlid Evripidis Papadopoulos werkt dit erg goed. “We zijn begonnen met een robuuste strategie en zijn flexibel geworden op basis van de feedback van het gewas, waardoor onze strategie “agile” werd. We werken constant aan “empowerment” van het gewas en houden de planten in balans om zo kwaliteit, kwantiteit, en smaak te maximaliseren, met minimaal gebruik van hulpbronnen.”

Sitemap