Great Northern

IIVO

Great Northern |“Tuinbouw! Het is een levenswijze, geen beroep.”

Met IIVO implementeren Guido van het Hof en zijn team de Data Driven Growing strategie en Plant Empowerment teeltmethode in hun vestigingen (van 0.00 tot 1.20).

In de 28ha grote vestiging worden meer dan 10 soorten tomaten geteeld, die met trots onder het Village Farms® label worden verkocht. Vorig jaar produceerden ze 20 miljoen pond topkwaliteit tomaten. De hydrocultuur kassen creëren optimale groei omstandigheden: een biologisch gecontroleerde omgeving die vrij is van pesticiden en herbiciden.

In de 28ha grote vestiging worden meer dan 10 soorten tomaten geteeld, die met trots onder het Village Farms® label worden verkocht. Vorig jaar produceerden ze 20 miljoen pond topkwaliteit tomaten. De hydrocultuur kassen creëren optimale groei omstandigheden: een biologisch gecontroleerde omgeving die vrij is van pesticiden en herbiciden.

IIVO, de ‘next level’ procescomputer
Great Northern maakt voor haar tomatenteelt gebruik van de Hoogendoorn Growth Management proces computer. De toegevoegde waarde van het gebruik van de IIVO ligt vooral in de integratie van gegevens die resulteert in het presenteren van ad-hoc informatie die aanzet tot automatisering van betere besluitvorming, wat resulteert in optimalisatie van technologie, output en rendement. Zij kozen voor IIVO vanwege de visie van Plant Empowerment. Als gevolg daarvan besloten zij zich volledig in te zetten voor Data Driven Growing.

De kern van IIVO wordt gevormd door de principes van Plant Empowerment: een unieke teeltmethode die plantenfysiologie en -fysica combineert. Een optimale balans van energie, water en assimilaten zorgt voor sterkere, gezondere gewassen die minder vatbaar zijn voor plagen en ziektes.

Data Driven Growing combineert krachtige algoritmes, gegevens uit de kweekomgeving en plantenfysiologie, zodat u de beste beslissingen voor uw gewassen kunt nemen. De continue stroom van gegevens die tijdens de teelt worden verzameld, genereert real-time inzichten in de omstandigheden van uw kas en de gezondheid van uw planten.

Data Driven Growing zal helpen waar nodig te reageren om het teeltteam van Great Northern te ondersteunen met ad-hoc herzieningen van setpoints en het voorkomen van vertragingen in hun teeltsturing, terwijl het ons uitgebreide gegevens geeft die ons dichter bij onze ERP (Enterprise Resource Planning) ambities binnen de organisatie brengen.

Spannende functionaliteiten
Guido van het Hof, President bij Great Northern Hydroponics, vertelt ons: “Ik ben het meest enthousiast over de functionaliteiten, zoals het hebben van real-time overzicht op de dashboards en het automatisch aanpassen van instellingen. De totaliteit van het concept met zijn agnostische compatibiliteit met andere databases is iets dat ons enorm helpt in ons kweekproces.”

Op onze vraag aan Guido waar de passie voor de tuinbouw vandaan komt, antwoordt hij; “Het is een levensstijl en geen beroep. Ik ben opgegroeid in de tuinbouw en het grootste deel van ons team is ‘bitten by the bug’ toen ze er eenmaal begonnen te werken.”

Terug naar de toekomst
“We zijn in 1998 begonnen met de bouw van 10Ha en hebben dit uitgebouwd tot 28ha op dit moment. We kijken of we onze teeltactiviteiten het hele jaar door kunnen uitbreiden met verticale integratie en productdiversiteit. Meer overzicht met hetzelfde management team en een volledig geïntegreerd technologie systeem dat productie, kwaliteit, traceerbaarheid, duurzaamheid voor product, personeel en bedrijf aanstuurt wat resulteert in het maximaliseren van het potentieel voor deze drie groepen”, voegt Guido toe.

Duurzame samenwerking
Om hun focus op duurzaamheid te versterken, is Great Northern Hydroponics in 2008 een samenwerking aangegaan met zusterbedrijf Soave Cogeneration, lid van de Soave Agriculture Group. Samen hebben zij een warmtekrachtkoppeling systeem (WKK) geïnstalleerd.

Dit warmtekrachtkoppeling systeem verlaagt hun energie-inputkosten door een nieuwe inkomstenstroom te creëren uit de verkoop van elektriciteit aan het net, terwijl ze de bijproducten (warmte + CO2) voor hun activiteiten als schone bronnen opvangen. Great Northern levert 12 Megawatt aan energie terug aan het elektriciteitsnet, genoeg om 15.000 huishoudens in Ontario van stroom te voorzien.

Bovendien heeft Great Northern een SQF (Safe Quality Food) erkende status die voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement combineert.

Net als Great Northern, blijven wij bij Hoogendoorn ons ontwikkelen. Niet alleen om aan de behoeften van onze klanten te voldoen, maar ook om te blijven innoveren. De feedback die we krijgen van Great Northern en anderen is daarom ontzettend belangrijk voor ons.

Facts

Bedrijfsnaam
Great Northern

Gewas
Tomaten

Locatie
Kingsville, Ontario Canada

Oplossing
IIVO

Sitemap