Future Group

iSii

De iSii compact maakt het makkelijk om voedingsparameters te controleren en af te stemmen op de plantbehoeften."

Terugdringen van voedselverspilling en verbetering van voedselproductie in India

18 januari 2019 heeft de opening plaatsgevonden van de demonstratiekas in Tumkur, Karnataka, India. Tijdens de inauguratieceremonie, namen de projectleiders en consul generaal van Nederland in Bangalore, Dhr. Gert Heijkoop deel; aan de lichtceremonie. Veel boeren uit de Karnataka staat waren uitgenodigd voor de ceremonie en namen deel aan de rondleiding door de kas. De dag werd afgesloten met een technische workshop met speciale aandacht voor groei optimalisatie in India.

De demonstratiekas is een samenwerking tussen een consortium van Nederlandse bedrijven actief in de tuinbouw sector, de Nederlandse overheid en Future Group, één van de grootste retailers in India. Doel van het project is om voedselverspilling in India terug te dringen door een betere supply chain en koeltransport. Daarnaast laat dit project Indiase telers aan den lijve ondervinden dat Nederlandse technologie en kennis bijdraagt aan een betere kwaliteit en een groeiende opbrengst.

De wereldbevolking groeit, en snel. De populatie in India is hierin geen uitzondering. India heeft een grote consumentenmarkt met momenteel meer dan 1,3 miljjard mensen en dit aantal blijft groeien. Met als gevolg dat de vraag naar voeding toeneemt, maar voedselveiligheid is niet vanzelfsprekend in India. Het is zelfs een belangrijk aandachtspunt. Volgens de Verenigde Naties (VN) India zijn bijna 195 miljoen mensen ondervoed. Vier van de tien kinderen in India zijn chronisch ondervoed. De VN schat de voedselverspilling in op 40%. Deze voedselverspilling doet zich voor op elk niveau van de voedselproductie keten; oogst, transport, verwerking, verpakking en consumering. Dit geeft de behoefte weer voor een beter koeltransport en verbeterde productie omstandigheden. Daarnaast groeit de vraag naar betere voedselkwaliteit en voedselveiligheid.

In de demonstratiekas staat meer met minder produceren centraal. Om dit te realiseren, zijn robuuste productiematerialen, duurzame teeltmethoden en kennis van belang, Door het combineren van input, technologieën en kennis, wordt de opbrengst en kwaliteit verbeterd. Bij Hoogendoorn helpen we onze klanten efficiënter te produceren. Onze duurzame automatiseringsoplossingen garanderen dat de beschikbare middelen, zoals meststoffen en water duurzaam worden gebruikt. Op deze manier helpen we onze klanten de kosten te minimaliseren en de opbrengsten en winst te maximaliseren.

Hoogendoorn heeft de klimaatcomputer geleverd voor de demonstratiekas in Tumkur. De iSii compact is ter plekke geïnstalleerd om irrigatie en het kasklimaat aan te sturen. Het is belangrijk om een uniform kas klimaat te hebben, om hoge kwaliteit producten te produceren en ziekten en plagen te reduceren. Alle sturingen in de iSii compact werken samen om de klimaatfactoren effectief in balans te brengen en houden.

Sulabh Bandari, projectmanager bij de demonstratiekas: “Met de iSii compact is het eenvoudig om de parameters te controleren en de irrigatie in balans te brengen met de plantbehoeften. De metingen in het systeem helpen enorm bij het analyseren van trends en de bediening garandeert eenvoudige controle. Kortom, de iSii compact is essentiëel bij het telen in kassen.”

 

Feiten

Bedrijfsnaam
Future Group

Type gewas
voedinggewassen

Plaats
Tumkur, India

Oplossing
iSii compact computer

Sitemap