Florensis Kenia

iSii

Door de informatie van de iSii procescomputer te combineren met de door sensoren gegenereerde plantdata, kan Florensis hun groeiklimaat optimaliseren en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen minimaliseren.

Samen groeien naar een betere toekomst

Twintig jaar geleden besloot Florensis een productielocatie te starten in Naivasha, Kenia. Met maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid in haar DNA kan Florensis Kenya worden gedefinieerd als een echte visionair. De organisatie teelt opkweekmateriaal van planten om hiermee kleur toe te voegen aan huizen en tuinen. Bovendien is de organisatie een inspirator, een mentor en een supporter voor de Keniaanse medewerkers en de gemeenschap van Naivasha. Florensis Kenya wordt gedreven door de gedachte dat hun productie volledig in harmonie moet zijn met mens en natuur.

Elk aspect in de teeltstrategie van Florensis draagt bij aan een verantwoorde productie en consumptie. Door de informatie van de iSii procescomputer te combineren met de door sensoren gegenereerde plantdata, kan de organisatie hun groeiklimaat optimaliseren en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen minimaliseren. Bovendien neemt de organisatie belangrijke stappen om klimaatverandering tegen te gaan door bijvoorbeeld energie op te wekken met zonnepanelen.

Een ander belangrijk aspect om gezond gewas te realiseren is kennis. Vanwege het brede assortiment van Florensis, worden de medewerkers opgeleid in de verscheidene teeltaspecten. Daarbij is het in een vroeg stadium leren herkennen van ziekten en plagen één van de belangrijkste trainingen. Door het analyseren van historische en actuele data kunnen medewerkers anticiperen op de ziekten en plagen. Andere belangrijke coaching sessies worden gegeven op het gebied van culturele verschillen. Deze sessies bieden een oplossing voor de uitdagingen die voortkomen uit de verschillende culturele percepties over groeistrategieën. Het draait allemaal om samen groeien naar een betere toekomst.

Om duurzamer te worden, levert Florensis een bijdrage aan zes geselecteerde Sustainable Development Goals: goede gezondheid & welzijn, kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid, schoon water & sanitaire voorzieningen, verantwoorde productie & consumptie en klimaatactie. De organisatie realiseert toegang tot schoon drinkwater voor alle werknemers en hun familieleden door middel een omgekeerde osmosesysteem. Bovendien wordt het afvalwater van de productie gebruikt om meervallen te kweken, die vervolgens verdeeld worden onder de werknemers. Op deze manier draagt Florensis Kenya bij aan een gelukkige leefomgeving voor alle werknemers en hun familieleden en ondersteunt de gemeenschap.

Florensis gelooft in synergie tussen natuur en technologie. Zo heeft de organisatie bijvoorbeeld het natuurlijk evenwicht rond de kas hersteld door de biodiversiteit te stimuleren middels het planten van bananen- en acaciabomen, het telen van suikerriet en het plaatsen van bijenkasten. Een bijkomend voordeel is de productie van bananen, suikerriet en honing voor de werknemers. Bovendien zijn dieren zoals giraffen, zebra’s en nijlpaarden teruggekomen, wat een bron van inspiratie is voor het managementteam. Het managementteam streeft continu naar het inzetten van projecten om de aangegeven Sustainable Development Goals te bereiken en een gezond leven en welzijn te garanderen voor alle mensen in de gemeenschappen rond Florensis Kenia.

Op zoek naar decoratieve inspiratie?
We hebben Annemarie de Theije, Productiemanager bij Florensis Kenya gevraagd naar de aankomende bloementrends voor 2020. Zij verwacht meer Mandevilla-klimplanten te zien als kleurrijke toevoeging aan balkon of tuin. “Deze continu bloeiende klimplant kan veel licht verdragen en voegt zo vrolijkheid toe aan iemands tuin of huis. De Mandevilla is geen winterharde plant, maar door de planten binnen te plaatsen kunnen ze overwinteren. De exotische plant, gekweekt in Kenia, zal bloeien tot de eerste vorst”.

 

Feiten

Bedrijfsnaam
Florensis Kenia

Type gewas
Opkweekmateriaal van planten

Plaats
Naivasha, Kenia

Oplossing
iSii procescomputer

Sitemap