Finka San Antonio

IIVO

Wij zijn trots om deel uit te mogen maken van de unieke bouw van de nieuwe duurzame kas van Finka

Voor het 22 ha grote nieuwbouwproject van Finka San Antonio zal de IIVO process computer worden geïnstalleerd waarin verschillende soorten tomaten zullen worden geteeld.De oplevering van deze eerste fase staat gepland voor medio september. Wij denken te kunnen zeggen dat het de meest technologische productiekas van heel Latijns Amerika wordt.

 

Hoogendoorn Growth Management zal naast de IIVO ook Work-IT en de complete logistieke software Work-IT Packaging leveren voor de 2,5 ha sorteerruimte. Deze hightech glazen kas zal worden voorzien van alle moderne technieken. De totale teeltoppervlakte van de complete kas zal 80 ha bedragen. Work-IT is het managementinformatiesysteem voor arbeidsefficiency, productie en voedselveiligheid. Het combineert kosten met real-time informatie over o.a. personeelsprestaties, planning, loonadministratie, kwaliteit en voorraad. Zo kunt u arbeid, productie en gewasgezondheid efficiënt beheren.

IIVO levert slimme technologie voor glastuinders. Een combinatie van slimme software en state of the art hardware. Het is in staat om elke kas te monitoren, te besturen en te onderhouden. Het stelt u in staat om meer te telen, met een hogere kwaliteit, terwijl u minimale middelen gebruikt en een maximaal resultaat genereert.

Niet alleen op de Finka San Antonio locatie installeren we de Work-IT software. Ook de andere locaties, Finka Ahuehuetes en Finka Incubados, zullen met deze software worden uitgerust. LetsGrow zal hen ook helpen bij de bedrijfsvoering op de 3 verschillende locaties. Dit is een belangrijk hulpmiddel voor de telers om hun teelt verder te optimaliseren.

Van links naar rechts; Federico, Arturo, Jorge, Érica, Martin, José Juan, Cristobal, Iñigo en Alejandro

Opleiding van de volgende generatie telers
Iets anders dat uniek is binnen de tuinbouwsector, is dat er een Growers Academy gebouwd zal worden, met een grootte van 2 ha. Studenten zullen worden opgeleid in teelttechnieken en managementvaardigheden in hightech kassen. De Growers Academy zal worden uitgerust met de allernieuwste technologieën.

Dit zijn onder andere de IIVO process computer, de meest recente technologische ontwikkelingen van LetsGrow.com, de Hortikey Plantalyzer en ook de meest moderne sensoren.

Spaanse versie Plant Empowerment boek
Plant Empowerment is een belangrijk onderdeel van de teeltstrategie op alle Finka locaties en zal daarom ook binnen de Growers Academy worden toegepast. Mauricio Revah, algemeen directeur, lanceerde dit jaar samen met Pharis Rico, directeur van HortiConnect, de Spaanse versie van het Plant Empowerment boek.

Pharis Rico (links) en Mauricio Revah met de Spaanse versie van het Plant Empowerment boek

Sterk door teamwork
Hoogendoorn heeft een eigen lokale vestiging in Querétaro, Mexico, voorzien van een trainingscentrum. Daar biedt het Hoogendoorn team 24/7 service met een eigen magazijn om onze klanten snel van dienst te kunnen zijn. In dit magazijn hebben wij alle reserve onderdelen beschikbaar.

Iñigo Ochoa Puertas, General Manager Latijns-Amerika bij Hoogendoorn Growth Management
op de bouwplaats van de nieuwe kas van Finka

Facts

Bedrijfsnaam
Finka San Antonio - Een nieuw duurzaam kassenproject van 22 ha

Gewassen
Breed assortiment tomaten

Vestiging
San Antonio, Mexico

Oplossing
IIVO

Sitemap