Elstgeest Young Plants

IIVO

Elstgeest Young Plants

Alocasia, Calathea, Dieffenbachia en Philodendron. Zomaar en greep uit het assortiment groene kamerplanten waar het hart ligt van Elstgeest Young Plants. De organisatie, gelegen in Rijsenhout, focust zich vooral op de opkweek van uitgangsmateriaal voor deze potplanten. Na een succesvolle opkweek bij Elstgeest Young Plants zijn de planten klaar om bij telers overal ter wereld uit te groeien tot een mooie en sterke plant.

Elstgeest Young Plants is al een aantal jaren een van de klanten van Hoogendoorn Growth Management. Bijzonder is dat het bedrijf vergelijkbare waarden nastreeft. Zo gelooft het bedrijf in een langdurige samenwerking met klanten, leveranciers en medewerkers. Kwaliteit, betrouwbaarheid en betrokkenheid staan voorop. Waarden die Hoogendoorn zeker kan beamen.

Toen Elstgeest Young Plants de stap wilde maken van de eerste generatie iSii, naar de nieuwste generatie, was dat het uitgewezen moment hen kennis te laten maken met onze nieuwste ontwikkeling de IIVO. Op dat moment alleen beschikbaar voor een aantal geschikte testklanten.

Elstgeest Young Plants was een zeer geschikte testklant. Dit vooral door hun visie voor de toekomst; het optimaliseren van de teelt met Plant Empowerment. Deze filosofie om duurzamer en winstgevender te telen door het in evenwicht houden van de plantbalansen, zit de IIVO verweven. Omdat het een opkweek kas betreft worden er voornamelijk basisinstellingen gebruikt. Door de vele verschillende soorten in eenzelfde afdeling, kunnen er geen plant specifieke instellingen gebruikt worden. Daardoor wordt er gestreefd naar gemiddelden die voor meerdere soorten geschikt zijn.

De eerste reactie van Daan Elstgeest, mede eigenaar van Elsgeest Young Plants, spreekt voor zich: “IIVO is up to date! Je merkt aan alles dat het een stap vooruit is. Het is flexibel en afgestemd op het nieuwe telen met Plant Empowerment. Een voorbeeld hiervan is de functie streeftemperatuur”.

Ook geeft Elstgeest aan dat hij blij is met verschillende nieuwe features uit het nieuwe systeem. Hij vertelt: “De zoekfunctie werkt uitstekend en er zijn veel flexibelere en uitgebreidere mogelijkheden op het gebied van irrigatie regelingen. Hierdoor hebben we het watergeven in de kas kunnen optimaliseren. Dit geldt ook voor de aansturing van de kleppen voor het doseren van middelen zoals zuur en loog. Deze individuele optimalisatie draagt natuurlijk bij aan de optimalisatie van het gehele teeltproces. Daarnaast is het heel fijn dat, wanneer je een regeling goed hebt ingericht, je eigenlijk niet veel meer hoeft te doen. Het systeem functioneert en doet dit ook automatisch”.

De IIVO is uitgerust met de mogelijkheid om het dashboard overal ter wereld, ongeacht het tijdstip of apparaat te kunnen raadplegen. Deze functionaliteit, IIVO Remote, is een fijne ontwikkeling voor  Elstgeest. Hij vertelt: “Je hebt geen LogMeIn of Teamviewer nodig om de computer te kunnen besturen. Bij snelle wijzigingen of bij alarmen kan ik even gemakkelijk inloggen via mijn telefoon of computer”. Deze functionaliteit is nieuw in vergelijking tot de voorgangers van IIVO. Uiteraard zorgt Hoogendoorn Growth Management ervoor dat alle data wel netjes wordt beveiligd.

Daan Elstgeest ziet zichzelf als een echte ambassadeur voor de IIVO: “De verwachtingen zijn zeker overtroffen. Het systeem werkt gewoon erg gemakkelijk. Het omzetten van iSii naar IIVO ging zonder slag of stoot met de hulp van Hoogendoorn en diens partner Kandelaar Elektrotechniek”.

 

Facts

Bedrijfsnaam
Elstgeest Young Plants

Gewas
Alocasia, Calathea, Dieffenbachia and Philodendron

Locatie
Rijsenhout, Nederland

Oplossing
IIVO

Sitemap