DT Enterprise Ltd

IIVO

DT Enterprise Ltd

DT Enterprise Ltd, gevestigd in Kingsville, Ontario, is eigendom van en wordt geëxploiteerd door twee broers: Don en Tony Mastronardi. Zij telen verschillende soorten komkommers en tomaten op hun bedrijf en hebben meer dan twintig jaar ervaring in de glastuinbouw.

Vorig jaar hebben ze hun bedrijf uitgebreid van zes hectare naar tweeëntwintig hectare en daarbij kwamen ze tot de conclusie dat het bestaande klimaatbeheersingssysteem verouderd was. Ze hadden behoefte aan meer flexibiliteit in de werking van het klimaatsysteem om hun groeiambities te ondersteunen.

Hun relatie met Hoogendoorn Growth Management

Andere kassen van DT Enterprise Ltd werken al met het klimaatsysteem van Hoogendoorn.  Zij hebben overwogen om het bestaande systeem in deze kas te upgraden, maar was sprake van beperkingen voor zowel de besturing als de bedrijfsvoering. Gryphon Automation, een van onze Canadese Hoogendoorn partners, adviseerde DT Enterprise Ltd om te investeren in een iSii Climate Control systeem voor hun uitbreiding.

DT Enterprise Ltd kreeg uiteindelijk de kans om te investeren in het nieuwste klimaatsysteem van Hoogendoorn, de IIVO, ruim voor de officiële lancering in oktober 2020. Dit resulteerde erin dat de IIVO al in juli 2020 in hun kas werd geïmplementeerd.

Gryphon Automation, vertelt: ‘DT Enterprises Ltd is al bekend met de iSii software en heeft de IIVO snel opgepakt. Obstakels tijdens het installatie- en ingebruiknameproces zijn samen met onze collega’s in Nederland zeer eenvoudig opgelost. Maar over het geheel genomen was het een kwestie van ‘plug and play”.

Don, de hoofdkweker, bevestigt dit: ‘ De IIVO biedt een online training die je begeleidt bij het bedienen van het systeem. Met meer dan twintig jaar ervaring als kweker ben ik met het systeem aan de slag gegaan en kon ik zonder problemen aan de slag. Een jongere teler in opleiding heeft echter wel de online training gevolgd en die was perfect voor hem’.

Hun favoriete eigenschappen en verdere verwachtingen van het IIVO

DT Enterprises Ltd legt uit dat ze enthousiast zijn over de nieuwe inzichten die ze krijgen van hun data en het gemak waarmee instellingen kunnen worden gedeeld. Don legt uit: “Tray history is een groot tabblad met historische gegevens over een bepaalde periode, met de procentuele afwijkingen en natuurlijk de invloeden. De invloeden creëren veel verschillende mogelijkheden en de uitvoering van een idee is snel en eenvoudig. Daarnaast kan ik een tabblad naar keuze kopiëren en met iedereen delen via een e-mail”.

Op de vraag naar zijn verwachtingen van het IIVO ten opzichte van zijn vorige klimaatbeheersingssysteem is het antwoord van Don duidelijk: “Ik verwacht een sterkere plant en een verminderde aanwezigheid van plagen en ziekten. Ik heb veel meer controle en invloed in mijn opties dan nij mijn vorige systeem. Over het geheel genomen verwacht ik een sterker gewas te zien groeien en meer opbrengst te genereren. Daarnaast ben ik natuurlijk benieuwd wat er mogelijk is op het gebied van besparen op kunstmest, water, energie en dergelijke”.

Een laatste opmerking van Don: “Het systeem is goed en ik heb geen spijt van onze overstap naar de nieuwe Hoogendoorn IIVO.”

 

Feiten

Bedrijfsnaam
DT Enterprise

Gewas
Komkommers & Tomaten

Locatie
Kingville, Canada

Oplossing
IIVO

Sitemap