Cualin Quality

iSii

Cualin Quality – Onze missie is het kweken van smaak op een natuurlijke manier

Cualin Quality is gelegen in de Spaanse provincie Almería in de stad Antas. Deze regio, in het zuiden van Spanje, heeft de meeste zonuren per jaar van Europa. Dit is een cruciale factor voor de productie van tomaten. Hun missie is het kweken van smaak op een natuurlijke manier. Door gebruik te maken van de Andalusische zon, laten ze hun oogst rijpen, wat de smaak ten goede komt.

De tomaten van Cualin Quality worden geteeld in een speciaal uitgeruste kas met een oppervlakte van 40 ha. Deze kas heeft een productiesysteem dat is geperfectioneerd om het hele jaar door de best smakende tomaten te telen op een natuurlijke en duurzame manier.

Kevin Spoelder, onze Area Manager Sales bij Hoogendoorn Growth Management vertelt; “De dienstverlening richting Cualin Quality voeren wij uit samen met onze partner AgroCatalogo. Zij zijn een leverancier van diensten en materialen voor de glastuinbouw. Samen met AgroCatalogo hebben we de Economics vervangen door twee iSii procescomputers en dit jaar volgt er nog een derde.”

Hulpbronnen op een duurzame manier beheren
Met respect voor de natuur en om het gebruik van energiebronnen te optimaliseren, heeft Cualin Quality een moderne warmtekrachtkoppelingsinstallatie geïnstalleerd voor de productie van warmte, elektriciteit en CO2. Het geproduceerde warme water wordt opgeslagen in grote tanks en wordt vervolgens gebruikt om de kas te verwarmen tijdens de koudste winternachten. De CO2 die bij de verbranding vrijkomt, wordt na filtering naar de planten geleid om ze te helpen groeien. Tegelijkertijd produceert een generator elektriciteit, die aan het net wordt teruggeleverd. Op die manier worden de prestaties van de warmtekrachtkoppelingseenheid volledig geoptimaliseerd.

Kevin sprak met Nicolás Hirschegger, technisch directeur van Cualin Quality. “Onze kassen zijn gebouwd met de modernste constructies en worden voortdurend zorgvuldig onderhouden. Met behulp van de iSii procescomputer zorgen we voor de klimaatbeheersing en het optimale gebruik van regenwater, waardoor de hulpbronnen voor een duurzame productie worden geoptimaliseerd”, aldus Nicolás.

De watervoorraden voor irrigatie worden bewaard in een aantal reservoirs, die samen meer dan 430.000 m3 bevatten. “Onze kassen zijn ontworpen om optimaal gebruik te maken van water. Hier recyclen en hergebruiken we regenwater en vangen we de condens op die zich vormt op de roosters en muren, zodat onze watervoorraden efficiënt worden gebruikt.”

iSii maakt informatie toegankelijker
Volgens Nicolás levert iSii nauwkeurige en betrouwbare informatie en scoort het hoog op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Cualin Quality is al jaren klant bij Hoogendoorn. “In de andere kassen staan al twee van deze procescomputers. Die regelen het klimaat en de waterhuishouding voor een ideale tomatenoogst. Daarom heb ik besloten om in de nieuwe kassen hetzelfde systeem te plaatsen. De iSii kan ons enorm ondersteunen, want ik verwacht dat we nog veel noviteiten en uitdagingen gaan krijgen met de gewassen.”

Nicolás ziet de iSii als een handig hulpmiddel om alle informatie uit het gewas te halen. “De visuals helpen om de gegeven informatie toegankelijker te maken, niet alleen voor de telers, maar ook voor de technici. Die zijn minder gewend aan grafieken en tabellen.” Met de informatie die zij krijgen, kunnen de telers de verschillende programma’s aanpassen om productieve groeiomstandigheden te realiseren.

Een blik op de toekomst
Cualin Quality zet zich in om met de iSii proces computer bewust te zijn van wat de natuur en het klimaat te bieden hebben. “Mijn verwachting voor de toekomst is dat controle over de kweekomgeving steeds belangrijker zal worden als gevolg van de klimaatverandering. Het is de beste manier om efficiënt gebruik te maken van al onze kostbare hulpbronnen. We hebben verschillende tomatenrassen en het nieuwste project, medicinale planten, zal ook gebruik maken van de iSii. We gaan het gebruiken voor ondersteuning bij biologische plaagbestrijding en optimaal beheer van hulpbronnen”, besluit Nicolás.

Een toekomstvisie die we bij Hoogendoorn graag ondersteunen. Hulpbronnen worden steeds schaarser en de wereldbevolking blijft groeien. Voor de productie van voedsel zijn hulpbronnen nodig, waaronder water en vruchtbare grond. Samen met Cualin Quality, maar ook met vele anderen, zetten wij ons in om onze hulpbronnen te beschermen.

Facts

Bedrijfsnaam
Cualin Quality

Gewas
Breed assortiment tomaten

Locatie
Antas, Almería, Spanje

Oplossing
iSii

Sitemap