CosMic Plants

IIVO

CosMic Plants | Zo duurzaam mogelijk orchideeën kweken met IIVO

CosMic Plants is al vele jaren een trouwe klant van Hoogendoorn. Jaren geleden, in 2004 is CosMic Plants gestart met kweken. In 2016 vond de eerste uitbreiding plaats. Al in de beginjaren is Hoogendoorn Growth Management een onderdeel in hun teeltstrategie geweest. In 2020 was CosMic Plants een van de early adaptors die ons nieuwe IIVO systeem is gaan gebruiken als het kloppend hart van hun Phalaenopsis kassen.

Connecting nature and technology om de meest optimale orchidee te kweken

CosMic Plants ziet in in dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt bij het runnen van een tuinbouwbedrijf. Hierdoor kozen zij er in 2020 voor om de IIVO proces computer te installeren. Dit om de ultieme verbinding tussen natuur en technologie te creëren voor hun unieke productieproces. In tegenstelling tot veel andere orchideeënkwekers, groeien de Phalaenopsis orchideeën bij CosMic Plants met een langere groeicyclus en krijgen de planten meer ruimte en licht. Dit resulteert in meer bloemen per plant, sterkere wortels, veerkrachtigere planten en een langere houdbaarheid. In hun kas met een grootte gelijk aan 7 voetbalvelden, worden dagelijks duizenden orchideeën gekweekt, verwerkt en gedistribueerd door heel Noord-Amerika.

Tuinbouw zit in hun bloed

De roots van CosMic plants liggen het Westland, de glazen stad van de wereld. Telen zit al voor meer dan 125 jaar in hun bloed. Direct na emigratie werd In de zomer van 2004 werd CosMic Plants gevestigd op het Niagara schiereiland in Ontario. Rekening houdend met duurzaamheid, kozen zij voor een lokaal gelegen productielocatie, dichtbij hun klanten. Hierdoor wordt het noordoostelijke kwadrant van Noord-Amerika binnen tien uur bereikt met vrachtwagens.

Om meer te weten te komen over het bedrijf CosMic Plants, kan je hier het klantenverhaal bekijken, welke met Neil van Steekelenburg is gemaakt:

 

Orchideeën kweken en leveren op de meest ethische manier 

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering van CosMic Plants. Hierdoor worden tal van duurzaamheidsaspecten meegenomen in alle strategische, tactische en operationele keuzes die worden gemaakt. Neil van Steekelenburg, medeoprichter van CosMic Plants, beschrijft: “Ons doel is om prachtige orchideeën te kweken en te leveren op de meest ethische manier mogelijk. Het ligt in de aard van ons bedrijf om toekomstgericht te zijn en blijven. Wij minimaliseren het energieverbruik in de kassen, door gebruik te maken van het hightech procesbesturing systeem, IIVO. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van biologische gewasbeschermingstechnieken, recyclen wij regen- en irrigatiewater, leveren wij onze producten relatief lokaal en nog veel meer”.

IIVO: Meer telen, met minder 

Hoogendoorn Growth Management is er trots op dat zij met hun oplossingen een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere tuinbouwsector. CosMic Plants gebruikt IIVO niet alleen om het energieverbruik te minimaliseren, maar het systeem draagt ook bij aan tal van andere factoren om meer te telen met minder. Zo optimaliseert IIVO het lichtniveau in de kas door gebruik te maken van natuurlijk zonlicht in combinatie met schermmanipulaties. Een efficiënt lichtgebruik resulteert in optimale fotosynthetische processen in de plant. Dit zorgt voor gezondere planten en een verhoging van de productiekwantiteit en -kwaliteit.

Daarnaast draagt de IIVO bij aan een efficiënte temperatuur-, luchtvochtigheids-, ventilatie- en irrigatiesturing voor CosMic Plants. Neil Steekelenburg beschrijft: “Hoewel wij bij CosMic Plants blijven streven naar verbetering, zijn wij trots op hoe ver wij al zijn gekomen op het gebied van milieuduurzaamheid. Om onze inspanningen te kwantificeren, werken wij aan een MPS-certificering vanaf 2022. Daarnaast ben ik van mening dat het nieuwe IIVO systeem van Hoogendoorn, ons helpt om op een duurzame manier, het perfecte klimaat te creëren voor onze prachtige orchideeën“.

Ready, Set, Grow. Op naar een duurzame teelt

Bij Hoogendoorn Growth Management zit duurzaamheid in de kern van het bedrijf. In November 2021 behaalden wij het “Global Sustainable Enterprise System” duurzaamheidscertificaat met een A-rating. Dit certificaat toont aan dat het Environmental, Social, and Governance (ESG) beleid een belangrijke rol speelt binnen ons bedrijf en de producten die wij leveren. Het is onze kracht om innovatieve telers zoals CosMic Plants te ondersteunen met slimme en efficiënte procesautomatisering oplossingen, om zo op een duurzame manier te kunnen telen.

Facts

Bedrijfsnaam
CosMic Plants inc.

Gewas
Phalaenopsis Orchideeën

Locatie
Canada

Oplossing
IIVO

Sitemap