Blaw Flowers

IIVO

Blaw Flowers

Blaw Flowers, gevestigd in Hidalgo, Mexico, is een bedrijf met meer dan vijftien jaar ervaring in de behandeling van hightech kassen. Op twee hectare produceren ze momenteel orchideeën van de hoogste kwaliteit in Mexico en Latijns-Amerika. Je zou kunnen denken dat dit een klein project is, maar het verrassingselement zit hem in de gebruikte technologieën.
Blaw Flowers heeft hun kas uitgerust met moderne hulpmiddelen zoals vloerverwarming, CO2, vocht- en schaduwregeling en geautomatiseerde druppelirrigatie. Dit maakt het voor hen mogelijk om een hoge kwaliteit orchidee te kweken in vergelijking met andere nationale kwekers.

In juni 2019 heeft Blaw Flowers besloten mee te gaan met de nieuwste technologie van Hoogendoorn Growth Management. Zij droegen bij aan de testcases en investeerden in de nieuwe IIVO. Hun doel was om hun productiekosten te verlagen en een nog hogere kwaliteit Orchidee te genereren. Blaw Flowers is onze eerste klant in Mexico die de IIVO in gebruikt heeft en met succes.

Blaw Flowers is niet zonder reden een van de klanten die uitgekozen is als potentiele testcase. Dit heeft namelijk te maken met het feit dat zij orchideeën telen. Arturo X. Tellez Hernandez, onze Sales Manager in deze regio, legt uit: “ Een orchidee van hoge kwaliteit is erg moeilijk om te telen. Veel planten kunnen zich goed aanpassen aan verschillende omstandigheden, maar bij de orchidee zit dit anders. Elke verschillend ras heeft een verschillend optimaal klimaat nodig om goed te kunnen groeien. Er zit hierin veel verschil in bijvoorbeeld de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en licht per ras. Een optimale controle op het gewas is dus noodzakelijk om een hoge kwaliteit te kunnen telen. De nieuwe IIVO past goed bij Blaw Flowers, omdat men met de IIVO nog nauwkeuriger het gewas kan aansturen, maar ook omdat data gebruikt kunnen worden om de reactie van de plant op bepaalde teeltrecepten inzichtelijk te maken”.

We vroegen de Head Grower van Blaw Flowers welke kenmerken van het IIVO-systeem hen het meest hebben geholpen. Hij antwoordde: “De laadsnelheid van de interface en de mogelijkheid om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren, zijn een belangrijke factor geweest voor een optimale controle van het gewas. Op basis van de nieuwe irrigatie-interface heeft het gewas een betere assimilatie van het water en een goede balans gehad. Dat resulteerde in een sterker gewas”.

Ook de IIVO Remote heeft Blaw Flowers meerdere voordelen gegeven, ze geven aan: “Een van de belangrijkste voordelen die het IIVO systeem ons heeft gegeven, is de mogelijkheid om onze kas in real-time te monitoren vanaf elk mobiel apparaat, waar ook ter wereld. Het is niet langer nodig om in de kas te zijn om veranderingen in de invloeden door te voeren. Ook is het systeem zeer eenvoudig te bedienen en door het fijne design van de grafieken is het dashboard eenvoudig te begrijpen”.

Blaw Flowers heeft ook het gemak van het instellen van de VIP’s genoemd. VIP staat voor Very Interactive Period. Een VIP is een instelling die je kunt configureren in het systeem. Een voorbeeld van een VIP is wanneer de temperatuur in de kas tot een bepaald punt stijgt, dat de ramen automatisch openen tot een ingestelde stand. Een VIP kan worden toegepast op veel verschillende aspecten in de kas zoals de ramen, de verlichting, de schermen en nog veel meer. De VIP is een feature waar Hoogendoorn Growth Management bekend om staat, omdat deze ook al geïntegreerd is in onze iSii. De feature is terug in onze nieuwe IIVO, maar dan met een groter gebruiksgemak.

Een laatste citaat van de Head Grower: “Wij zijn zeer tevreden over de prestaties van de nieuwe IIVO. We zijn er trots op dat we de nieuwste generatie klimaatcomputers in gebruik hebben. ”.

Facts

Bedrijfsnaam
Blaw Flowers

Gewas
Orchideeën

Locatie
Hidalgo, Mexico

Oplossing
IIVO

Website
Invernaderos de alta tecnología | Blaw Flowers

Sitemap