Asai Nursery Inc

iSii

Asai Nursery Inc. – Ons doel is niet alleen meer productie, maar ook een product van uitstekende kwaliteit

Als je het hebt over een van Japans modernste en meest vooraanstaande tuinbouworganisaties, dan is het wel Asai Nursery Inc. Deze tomatenkweker is een begrip binnen de Japanse tuinbouwwereld. Zij zijn een rolmodel voor de grootschalige glastuinbouw van de volgende generatie en willen de landbouwconcurrentie en de groenteproductie in Japan vergroten.

Hoe het begon
Het familiebedrijf begon in 1907 met het kweken van jonge planten (spruiten) voor de groenteteelt. De heer Asai, momenteel CEO en President van Asai Nursery, is de 5e generatie binnen deze tuinbouworganisatie. Een bedrijf met een zeer lange geschiedenis.

Na vele studies te hebben gevolgd en zes jaar te hebben gewerkt bij een managementadviesbureau in Tokio, keerde hij terug naar zijn geboortestad om in 2008 Asai Nursery Inc. over te nemen. Daarna maakte hij de overstap naar het kweken van verschillende soorten tomaten met behulp van hydrocultuur technieken. In 2016 behaalde de heer Asai zijn PHD in Digital Innovation Studies gericht op het veredelen van tomaten.

Culturele veranderingen
Sindsdien heeft hij het bedrijf sterk gemoderniseerd. Mr. Asai was 19 jaar oud toen hij naar de VS ging om te studeren. Hij zag het verschil in tuinbouw tussen de VS en Japan. De sector in de VS was anders dan die in Japan, dus besloot hij dat het familiebedrijf snel moest veranderen. Volgens hem moest de sector meer gaan lijken op die van de westerse cultuur

“We richten ons momenteel op het in gebruik nemen van bepaalde technologieën in onze projecten. Bijvoorbeeld oogstrobots en het automatiseren van onze productie. Ons doel is niet alleen meer productie, maar ook om een product van uitstekende kwaliteit te leveren,” aldus de heer Asai.

Asai Nursery wil een toegevoegde waarde zijn voor de landbouwsector, van gewasbeheer tot de ontwikkeling van de distributie. Uiteindelijk wil het bedrijf een nieuw en duurzaam model voor de Japanse tuinbouw ontwikkelen.

Sterker door samenwerking
Mr. Asai’s rechterhand is Tingting Wu. Zij is al meer dan 7 jaar een belangrijke schakel binnen de organisatie van Asai Nursery Inc. Afgestudeerd als landbouwingenieur met als specialisatie biomassamaterialen en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen in de landbouw. Ze ontmoette de heer Asai op de universiteit en er ontstond een hechte vriendschap. “Toen ik klaar was met mijn studie, ben ik stage gaan lopen bij Asai Nursery Inc. Ik kreeg een geweldige indruk van de tuinbouw en besloot me volledig in te zetten voor geavanceerd landbouwonderzoek en de ontwikkeling van productievelden en technologieën om de concurrentiepositie in Japan te helpen controleren en verbeteren, met name voor tomaten en cherrytomaten”, voegt Tingting eraan toe.

Slimme keuzes
Samen met de R&D-afdeling waren ze op zoek gegaan naar manieren om de productie op te schalen en de kwaliteit te verhogen. “Om het klimaat in de kas beter te kunnen regelen, kwamen we in 2013 uit bij de proces computer van Hoogendoorn Growth Management. In tegenstelling tot andere klimaatcomputers heeft deze veel meer mogelijkheden. We zijn een van de eerste gebruikers in Japan en ik leer onze telers hoe ze duurzamer kunnen telen met behulp van de proces computer. We laten ze de flexibele instellingen zien en hoe ze die kunnen bewerken, controleren en beïnvloeden”, zegt de heer Asai.

Asai Nursery gebruikt de iSii computer onder andere voor het regelen van het klimaat in de kas. De heer Asai merkt vooral de gebruiksvriendelijkheid op. “De iSii reageert op diverse invloeden van buitenaf en is veilig te bedienen voor onze telers. De productie is aanzienlijk hoger en we gebruiken minder natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast merken we dat onze tomaten van veel betere kwaliteit zijn.”

Dit interview is mede geschreven door de heer Nobuo Ishiguro, directeur van Inochio Group, en Inochio Agri. Inochio is een partner van Hoogendoorn in Japan. Het bedrijf heeft een nauwe samenwerking met Asai Nursery Inc. Wij danken Mr. Asai en Tingting Wu voor hun medewerking aan dit inspirerende interview.

Maak het beter met planten!

Feiten

Bedrijfsnaam
Asai Nursery Inc.

Gewas
Tomaten

Locatie
Japan

Oplossing
iSii

Sitemap