Armela Farms

IIVO

Armela Farms – Duurzame teelt van sla voor de lokale markt

Armela Farms is al meer dan 5 jaar actief op het gebied van tuinbouw in de Verenigde Arabische Emiraten. Hun bedrijf in Dubai bedient een groot percentage van de lokale markt en ze zijn ook aan het uitbreiden door het bouwen van hun Hi-tech complex, zes keer groter, in Abu Dhabi. Wij zijn er trots op dat zij hebben besloten om Nederlandse technologie toe te voegen aan hun uitbreiding en kozen voor de IIVO van Hoogendoorn Growth Management als hun proces computer.

Na twee jaar van onderzoek en ontwikkeling, het testen van verschillende gewassen zoals tomaten, kruiden, boerenkool en sla, besloot Armela Farms zich te richten op het telen van alleen een aantal slasoorten en boerenkool. Begin 2019 bereikten ze de maximale productiecapaciteit van 1 ton sla en 1,5 ton boerenkool per dag. Voor 2021 zal hun productie worden verhoogd tot 6 ton sla per dag.

De duidelijke visie van Armela Farms

Dit nieuwe project, dat in oktober van dit jaar voltooid zal zijn, gaat hand in hand met hun visie voor de toekomst. Armela Farms wil de voedselzekerheid in de VAE bevorderen. Door de kloof tussen vraag en aanbod te overbruggen maken ze het mogelijk om hun producten direct na de oogst te leveren, met beperkte opslagtijd. Op deze manier kunnen ze hun klanten verzekeren van pesticide-vrije en verse producten het hele jaar door. Hun doel is om ongebruikte woestijngrond te benutten en deze om te vormen tot een duurzame voedselproductiefaciliteit, waarbij ze rekening houden met het verminderen van hun ecologische voetafdruk en waterbesparing. Lokaal telen voor lokaal om de klanttevredenheid te verhogen, maar ook op een duurzame manier telen. Dat is een duidelijke visie die ze hebben en bij Hoogendoorn staan we volledig achter deze visie.

Hun plannen en visie is een van de redenen dat wij trots zijn dat Armela Farms Hoogendoorn heeft gekozen om hun expansie mee voort te zetten. Onze Area Sales Manager Fouad Ababou legt uit: “Armela Farms was toe aan een volgende stap in hun groei. Ik bezocht ze en voelde me meteen welkom. Ook de mogelijkheid om samen in het Arabisch te communiceren maakte het contact erg prettig. Tijdens mijn bezoek liepen we rond in hun kas en bespraken we hun wensen voor de toekomst. Naast onze partner Van Der Hoeven, die op hun beurt samenwerkte met Patron Agri Systems, voor de bouw van hun nieuwe kas hebben we voor dit prachtige project ook samengewerkt met specialisten van Rijk Zwaan en Koppert Biological Systems. Voor ons een ideale samenwerking met het IIVO systeem van Hoogendoorn. Van beide kanten was er de overtuiging dat we samen hun productie naar een hoger niveau konden tillen.” De planten zijn immers het meest gelukkig als alles in balans is.

Grote stappen zetten met IIVO

Yazan Abu Jaish bevestigt: “Wij geloven dat Hoogendoorn een pioniersbedrijf is en dat hun technologie geavanceerd is. We vertrouwden Fouad en durfden het aan om een datagedreven manier van telen te beginnen. We geloofden dat IIVO ons daarbij kon helpen. Ook vanwege de principes van Plant Empowerment die in dit nieuwe systeem zijn verwerkt. Het monitoren, controleren en onderhouden van onze kas met IIVO stelt ons in staat om meer te telen, met een hogere kwaliteit en op weg naar een geautomatiseerde manier van telen. Ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat ik op een dag een next level klimaatcomputer en slimme technologie voor glastuinders in handen zou hebben.”

Armela Farms zet een grote stap om hun slimme kas intelligenter te maken. In de nabije toekomst hebben ze ook plannen om robots toe te voegen aan hun kas en hun data te koppelen aan het platform van LetsGrow.com. Samen met de IIVO begint hun kas zo langzamerhand veel op een autonome kas te lijken.

Yazan Abu Jaish is van mening dat elke teler een goede klimaatcomputer zou moeten hebben om te helpen bij het beheren van de gewassen. Yazan Abu Jaish bevestigt: “Ik waardeer de volledige technische ondersteuning die ons door het Hoogendoorn team werd geboden. Ze houden ons op de hoogte van hun nieuwe innovaties, geven trainingen en webinars. De keuze voor de IIVO was voor ons de juiste.”

Facts

Bedrijfsnaam
Armela Farms

Gewas
Duurzame teelt van sla voor een lokaal product

Locatie
Dubai – Verenigde Arabische Emiraten

Oplossing
IIVO

Sitemap