Al Mallouhi Agriculture

iSii

"Onze productie is zelfs gestegen dankzij de computer van Hoogendoorn. Dit is te danken aan het uiterst nauwkeurige PAD & FAN-computerprogramma."

Al Mallouhi Agriculture

Over Al Mallouhi Agriculture
In Unaiza, gelegen in de Saoedische provincie Al-Quassim, worden groenten van zeer hoge kwaliteit gekweekt. De kas van Saleh Al Mallouhi in Unaiza heeft een omvang van 25 ha en is daarmee één van de grootste glazen kassen in Saoedi-Arabië. Voor andere tuinbouwondernemers in het land is het een toonaangevend voorbeeld van hoe gezonde voeding op een duurzame manier verbouwd kan worden.

De uitdaging
Het extreme klimaat, en in het bijzonder de hoge temperaturen, maakt dat de teeltomstandigheden in Saoedi-Arabië veel minder gunstig zijn dan in de rest van de wereld. Daarnaast wordt water steeds schaarser en treedt er verzilting op. De meerderheid van de telers gebruikt tunnelvormige plastic kassen. De productie per m 2 in dit soort kassen kan tot driemaal lager liggen dan de productie in Venlo-kassen. Het gebruik van tunnelvormige plastic kassen maakt teeltproductie buiten het winterseizoen onmogelijk. Daarom is een glazen kas een betere oplossing. Het klimaat kan in zo’n kas het hele jaar door geregeld worden door middel van klimaat, water- en energiemanagement.

Daarvoor is een klimaatcomputer nodig die kan functioneren in deze kastypen, ongeacht de locatie. Tegelijkertijd dient de klimaatcomputer gebruiksvriendelijk te zijn, en moet het systeem met zeer ongunstige klimaatomstandigheden kunnen omgaan. Al Mallouhi maakte in het verleden al gebruik van een automatiseringssysteem, maar deze voldeed niet aan zijn behoeften. Daarom besliste Al Mallouhi om over te stappen op een betere automatiseringsoplossing voor zijn kassen en werd Hoogendoorn zijn nieuwe leverancier.

Oplossing en resultaten
Momenteel gebruikt de tuinbouwonderneming vier Hoogendoorn iSii procescomputers. Deze procescomputers regelen het klimaat, de koeling, het watermanagement en het energiemanagement. Ze hebben de computers van een concurrerend merk vervangen. De teler is blij met deze overstap. Hij is zeer tevreden over de iSii computer. Volgens Al Mallouhi is de iSii gebruiksvriendelijk en maakt het systeem een optimale regeling mogelijk met het PAD & FAN-programma. Het programma heeft de kwaliteit van zijn gewassen verbeterd, en een productieverhoging mogelijk gemaakt. “ Onze productie is gestegen dankzij het gebruik van de iSii computer. Dit is te wijten aan het uiterst nauwkeurige PAD & FAN-computerprogramma”, legde dhr. Saleh Al Mallouhi uit. Bovendien kan hij op afstand de teeltomstandigheden opvolgen en zijn procescomputer bedienen.

Feiten

Bedrijfsnaam
Al Mallouhi Agriculture

Teler
Saleh Al Mallouhi, eigenaar

Gewas
Tomaten, paprika’s en komkommers

Kasoppervlakte
25 ha

Plaats
Unaiza, Al-Quassim, Saoedi-Arabië

Oplossing
iSii procescomputer met PAD & FAN

Resultaten
Betere kwaliteit en productieverhoging

Sitemap