Raisa Weterings - Marketing & Communications Specialist

"Met relatief weinig mensen, verzetten we veel werk en voel je een soort eenheid."

Ik werkte al een aantal jaren in de tuinbouwsector als Marketing & Communicatie Specialist en was toe aan de volgende stap. Ik wilde wel graag binnen de sector blijven bij een innovatief bedrijf. Ik kwam de vacature bij Hoogendoorn online tegen. Ik kende het bedrijf al een klein beetje uit de sector en besloot te solliciteren onder het motto “niet geschoten, altijd mis”. Ik werd al heel snel uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en na dit gesprek wist ik zeker dat ik hier wel graag wilde werken. De sfeer was ongedwongen en voelde meer als gezellig koffiedrinken dan een sollicitatiegesprek. Ik voelde direct dat het goed zat en was dan ook blij dat ik een aanbod ontving. Een aantal weken later ben ik gestart en dat is nu zo’n 2 jaar geleden.

Het leukste aan mijn baan is dat ik elke dag iets anders kan doen. De ene dag ben ik bezig met een beurs organiseren, de andere dag met het schrijven van een story of een video aan het opnemen en tegelijkertijd ben je ook bezig met plannen voor de lange termijn. Marketing & Communicatie is een veelzijdige functie, maar ik krijg vanuit de organisatie ook alle vrijheid om mijn functie naar wens in te vullen. Daarnaast werk ik in een leuk team en is het elke dag fijn om weer op kantoor te zijn.

De cultuur bij Hoogendoorn is open en informeel. Het fijne aan Hoogendoorn vind ik dat er geen duizenden mensen werken. Met relatief weinig mensen, verzetten we veel werk en voel je een soort eenheid. Ik ben begonnen in de coronatijd met veel thuiswerken, maar ik heb me geen moment alleen gevoeld. Binnen no time had ik iedereen een keer gesproken of op whatsapp gehad. Dat was echt heel fijn!

Het contact met mijn collega’s is heel goed. Er zijn de laatste jaren veel jonge mensen bij het team gekomen waardoor er een gezellige sfeer hangt. Maar ook met de meer ervaren collega’s is het contact altijd goed. We hebben elk jaar een aantal uitjes vanuit de personeelsvereniging en bedrijfsfeesten, maar daarnaast ondernemen we ook wel eens dingen op eigen initiatief. Zo zijn we pas nog met een clubje mensen gaan varen en wordt er wel eens gemountainbiket.

Een moment dat ik trots was op mijn werk was tijdens de GreenTech beurs afgelopen juni. Op de tweede avond organiseerden wij een evenement voor onze partners wereldwijd. We hadden plaats voor 90 personen en we zouden met hen gaan varen door de Amsterdamse grachten. Vervolgens hadden we een besloten evenement georganiseerd bij de Heineken Experience. Uiteindelijk bleken er 110 personen te willen aanhaken vanuit alle hoeken van de wereld. Met hen liepen we naar de twee boten en toen ik deze grote groep met onze collega’s samen de boten in zag stappen was ik heel erg trots dat zij allemaal in grote aantallen de moeite hebben genomen naar ons evenement te komen. Dat zegt iets over de relatie van Hoogendoorn met haar partners en was voor mij direct een voorbeeld van hoe leuk mijn baan eigenlijk wel niet is!

Sitemap